Futo.dk – nu på tv2-lorry!

I eftermiddags blev jeg kontaktet af en venlig medarbejder fra tv2-lorry, der var ved at skrive en artikel om den i øjeblikket huserende Hvidøjede And på Damhussøen i Rødovre. De manglede åbenbart et billede til artiklen og havde via DOFs hjemmeside fundet frem til et jeg tog tilbage i februar måned – dengang var det dog Kruså Møllesø, et eksemplar af arten befandt sig på. Og allerede her til aften kunne artiklen findes på tv2.dk:

Det oprindelige billede:

Hvidøjet And, Kruså Møllesø.

Artiklen på tv2-lorry findes her, mit indlæg fra februar findes her.

Bjørnebandebilleder

8 portrætter fra Finland samlet i kvadratisk, praktisk og godt format:

De enkelte billeder er, udover den åbenlyse konvertering til sort/hvid, stort set alle sammen lysnet en hel del i forhold til de originale eksponeringer. Det hænger dels sammen med de generelt vanskelige lysforhold billederne er taget under (skumring, lys nat) og dels på grund af et ønske om af få lavet et print af ovenstående billede. Erfaringsmæssigt “tabes” altid lidt lys på tryk – måske fordi computerskærmen lige giver lidt ekstra – på trods af en kalibreret skærm. Originalen er på 64MP og fylder en krig. Her ses en nedskaleret udgave til futo.dks vanlige 1920 pixels på langs.

Opgraderet galleri

Jeg har hele tiden gået og troet mit webhotel til futo.dk havde en ret skrap data-begrænsning på grund af den lave pris (for de nysgerrige: 17 kr/mdr). Det viser sig ikke at være tilfældet – der er faktisk fri trafik, men til gengæld ikke så meget plads at gøre godt med – dog mere end nok indtil videre. Jeg har derfor “opgraderet” billederne i galleriet med lidt mindre kompression og lidt højere opløsning:

Isfugl, Mjang Dam

Ovenstående eksempel er taget ved Mjang Dam – uden skjul! Jeg sad og kiggede efter/ventede på skægmejser, da den på vanlig lydløs maner fløj ind og satte sig på en gren ca 6 m foran mig – efter kort tid forinden at have givet et lille højfrekvent pip fra sig. Sådan synes jeg tit det er med isfuglen – den høres ofte først og dukker så lydløst op kort tid efter.

Seks meter er i øvrigt lige præcis den korteste fokus-distance for min gamle Minolta 600 mm tele – og er man heldig nok til at komme så tæt på, kan billedet beskæres ganske kraftigt og fortsat være fyldt med detaljer:

Samme fugl, hårdt crop

Havde fotografen været lidt hurtigere på fingrene, var eksponeringen trukket 1/3 stop ned – så havde de hvide partier ikke været akkurat overeksponeret og dermed “brændt af”. Da jeg tænkte på det og sikkert lidt febrilsk fumlede med knapperne fløj fuglen!

For flere “opgraderede” billeder klik på galleri i menuen.

Torup Made

En ny mørk morgen og en ny tur til Torup Made i håbet om endelig at få anstændige billeder af stedets huserende havørn i kassen. Desværre igen ingen held med projektet. Der var en hel del gæs og ørnen sås ganske kortvarigt flyve bort mod nordvest uden større interesse for “spisekammeret” på søen. Bedre held næste gang.