Mosehornugler ved Hjerpsted Skydebane

Den altid nyttige DOF-base meldte om mere end 20(!) mosehornugler set i går ved Hjerpsted Skydebane. Jeg har siden dette billede, taget ved Birkepøl i april forrige år, været “sulten” efter flere billeder af denne elegante fugl, men Birkepøl har siden mit heldige skud, været aldeles tørlagt for mosehornugler. Derfor måtte jeg naturligvis køre en tur til Hjerpsted i dag!

Jeg ankom ved ca 15-tiden og gik lidt rundt i området uden tegn på ugler nogetsteds. Efter lidt spejden rundt i området – fortsat uden ugler – valgte jeg til sidst at sætte mig i nærheden af vandet på min medbragte stol og vente. Et par andre fuglekiggere kom forbi og fortalte om hele 6 ugler lidt længere sydpå. Optimismen steg støt. Og minsandten, efter lidt venten viste denne her sig pludselig, lige over kanten af klitterne:

Mosehornugle, Hjerpsted Skydebane.

Den forsvandt desværre på den forkerte side af klitten. En artsfælle dukkede heldigvis herefter op over vaden:

Mosehornugle, Hjerpsted Skydebane.

Også dette eksemplar valgte på frustrerende vis at flyve bort fra min position – jeg var nok heller ikke særlig diskret – på trods af medbragt camouflagenet! En tredje eller måske den første fugl dukkede igen op ved klitterne:

Mosehornugle, Hjerpsted Skydebane.

Denne gang heldigvis på den rigtige side af klitten! Tæt på kom den aldrig, men nok til at se, jagten ikke var forgæves:

Mosehornugle, Hjerpsted Skydebane.

Ovenstående billede er allerede croppet en del. Et andet foto med yderligere crop afslører byttet:

Mosehornugle med mus!

Croppes der helt ekstremt, ses den lille stakkel tydeligt:

Mosehornugle med mus, Hjerpsted Skydebane.

Herefter landede uglen og nød sikkert sin fangst – det var vel sådan set også være at være aftensmadtid:

Mosehornugle, Hjerpsted Skydebane.

Herefter skete der desværre ikke ret meget mere. Lyset svandt alt for hurtigt og et tykt skylag lige over horisontniveau åd effektivt solens sidste stråler. Jeg havde allerede pakket camouflagenettet ned og skulle til at gå tilbage til bilen, da en ny ugle pludselig viste sig i det sparsomme lys:

Mosehornugle, Hjerpsted Skydebane.

Meget smukt skue som er svært at gengive på billeder. På vej tilbage til bilen sad formentlig den samme ugle og betragtede vaden:

Mosehornugle, Hjerpsted Skydebane.

Dejlig oplevelse, også selvom de aldrig kom på nært hold – som fotografer jo holder meget af! Måske et forsøg mere senere på ugen, såfremt tiden tillader det. Det er ret svært at få nok af den fugl!

2 thoughts on “Mosehornugler ved Hjerpsted Skydebane

  1. Ved et held fandt jeg din flotte foto side, hvor er der mange fantastiske foto😄👍 og de fine fortællinger af dine oplevelser er super læsning😄 Jeg vil lige holde øje med din flotte side fremover😄👍 God Jul

    1. Hej Bent. Tak skal du have, det glæder mig, der er nogle derude der læser med! Jeg er ret sikker på, du må være den Bent, jeg traf ved Skovmøllen forrige år – hvor vi begge nød vandstæren. God jul også til dig. Vh. Johan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *