Kongens Mose ved daggry

Fra sommerhuset kørte min datter på 8 og jeg afsted tidligt lørdag morgen mod Kongens Mose ved Løgumkloster. Jeg havde som sædvanligt min tunge tele med i håbet om kærhøgefotos, mens min datter medbragte sit lille canon ixus lommekamera! Ved ankomst var solen endnu ikke stået op og der gik desværre ikke længe før de første kærhøge viste sig på himlen for at forlade stedet – alt for tidligt i forhold til godt fotolys:

Blå Kærhøg i (alt for lidt) morgenlys, Kongens Mose.

Mod øst var der en smule mere lys at gøre godt med. Et par traner fløj mod nord under højlydt trompeteren, et eventyrligt skue i den ellers stille, ildrøde morgen:

Traner, Kongens Mose.

Flere kærhøge meldte sig efterhånden som minutterne gik, som oftest en ad gangen.

Blå Kærhøg betragter de morgenfriske fotografer, Kongens Mose.

Solen krøb efterhånden over træerne i øst og så næsten ud til at sætte Draved Skov i flammer:

Solopgang ved Kongens Mose.

14 kærhøge talte vi alt i alt. Nogle fløj så højt og langt væk at det ikke var muligt at skelne mellem hanner eller ungfugle/hunner, men vi så i hvert fald 5 sikre hanner og ligeså mange brune fugle. De kom alle flyvende sydvest fra parkeringspladsen nord for mosen, men var desværre for tidligt på færde til ordenlige fotos. Da solen var kommet lidt højere på himlen og lyset tiltog, så vi ikke flere høge:

Solopgang, Kongens Mose

Ovenstående er taget af min datter på 8 med hendes lommekamera!

Tilbage ved sommerhuset var en landmand ved at pløje en af de nærliggende marker. En musvåge udnyttede den nye jagtmark og slog ned på et eller andet:

Musvåge, Avnø Vig

Et ekstremt crop afslører fangsten:

Musvåge med mus eller måske mosegris, Avnø Vig.

Om eftermiddagen kørte vi til Haderslev og gik tur ved Hindemade – i regnvejr. Der var masser af blishøns, troldænder og grågæs på søen. Isfuglen sås kortvarigt suse tværs over vandet i vanlig raketstil og på den modsatte side viste en folk viber sig pludselig. Efter et par rundture fandt flokken en lille sandbanke egnet til rasteplads:

Viber, Hindemade.

En grågås rastede i græsset lige vest for søen:

Grågås i regnvejr, Hindemade.

På vej tilbage langs sydsiden af søen svandt regnen ind til mild støvregn:

Troldandrik, Hindemade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *