Ballum Sluse – igen i møgvejr

I morges gik turen til Ballum Sluse, der godt nok er lidt længere væk end Vidåslusen (cirka et kvarter mere i bil) men til gengæld lidt tættere befolket med diverse fugle. Der var lovet delvis opklaring med mulighed for spredt sol, men det så jeg nu ikke meget til. En del klyder fouragerede i mudderet, her et flugtskud på alt for lang afstand:

Klyder, Ballum Sluse.

Et egentlig ret elendigt billede, der er taget med for at vise de triste farver, der kendetegnede det meste af morgenen. De utydelige silhuetter i baggrunden er i øvrigt også klyder. Her et crop af en af de andre fugle fra gruppen, der kortvarigt kom en smule nærmere:

Klyde, Ballum Sluse.

En sorthvid fugl som klyden og vadens grå mudder skriger på sol – men den udeblev desværre. Eller rettere: Enkelte strejf slap af og til igennem skydækket, men der havde klyderne desværre bevæget sig noget længere væk. Her et knap så gråt skud, men med fuglene på al for lang afstand:

Klyder og andet, Ballum Sluse.

På billedet ses også få almindelig ryler og et par strandhjejler – samt selvfølgelig “molen”, der strækker sig ud på vaden fra slusen. En storspove dukkede pludselig op på molen et godt stykke ude – som desværre var meget sigende for den morgen. Her en hård beskæring, der også er lysnet en smule:

Storspove, Ballum Sluse.

Udover klyder var der også mange krikænder. Her en lille gruppe i flot formation og hvor fokus (lidt heldigt!) ligger på den eneste han med nogenlunde fuldt udviklet fjerdragt:

Krikænder, Ballum Sluse.

Og minsandten endnu et gråvejrsbillede forneden – en strandhjejle der lagde an til landing:

Strandhjejle, Ballum Sluse.

Lettere misfornøjet med farvepaletten den morgen begav jeg mig hjemad sidst på formiddagen. En tårnfalk indtog en sikkert frisk fanget fangst på en pæl:

Tårnfalk, Ballum.

Gråvejr var det stadig, men farverne i baggrunden og ikke mindst fuglens, gør billedet mere spiseligt!

Vi slutter med en lille quiz! En havørn fik en stor gruppe krikænder på vingerne, som det ses på billedet herunder. Derudover ses nogle få sølvmåger, et par almindelig ryler og en ensom gravand i bunden af billedet. Der er dog faktisk (mindst?) to yderligere arter på billedet – men hvilke?

Havørn med meget mere, Ballum Sluse.

Over havørnen ses et par anderledes fugle, hvor man hos den ene tydeligt ser det meget lange næb: To storspover. Nederst til højre i billedet anes en hættemåge i flugt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *