En række semi-elendige skud af en relativ sjælden fugl, der i øjeblikket gæster Dynt Strandmose nær Broager – en lokalitet jeg faktisk aldrig har besøgt før nu, hvor det er blevet til hele to aftenture efter arbejde i løbet af ugen.
Fotomæssigt en ret svær lokalitet: Området er indhegnet og vender stik syd i forhold til stien forbi engen, der huser 3-4 små vandhuller. Alle ligger omkring 70-100 meter fra stien og fuglen valgte konsekvent at fouragere længst væk. Øv. Her et ubeskåret skud taget med 600mm:
For en del år siden var jeg på et fuglefotograferingskursus med Lars Gejl – og et at de vigtigste budskaber var nok, at fuglen skal “fylde” noget i søgeren før de gode billeder opstår. Beklager!
Her et giga-crop af fuglen i flugt sammen med en almindelig ryle og en dobbeltbekkasin som bagtrop. Kønt er det ikke og trods det sene tidspunkt på dagen, var modlyset fortsat et problem:
Som det ses, er der faktisk tale om en ganske lille fugl, lidt mindre end almindelig ryle vil jeg mene.
I ventetiden (hvor man jo håber fuglen vælger at komme nærmere) tog jeg et par skud af nogle af stedets andre arter. Her en grønirisk i flugt i det flotte aftenlys – nu i medlys:
Et modlysskud af en dobbeltbekkasin på vej ned mod et af de små vandhuller:
Her formentlig samme fugl, i flugt over det smukke engareal lige før solen gik ned. Billedet er meget støjfyldt grundet akut mangel på lys og er derfor efterfølgende vredet ekstra grundigt igennem billedbehandlingsprogrammet:
Endnu et skumringsskud af odinshanen i flugt med en større gruppe stære. Find selv den sjældne gæst:
Et mere, beskåret tæt, og derfor noget nemmere at finde odinshanen:
Det var faktisk kun i flugt, fuglen kom en smule nærmere – men den slog sig desværre altid ned i den fjerne del af engen.
Her igen i flugt med en gruppe andre vadere:
Udover odinshanen og almindelig ryler ses også en tredje art. Hvilken?
Begge aftener jeg besøgte stedet, var der mest aktivitet lige omkring solnedgang, hvor gruppen af vadere tog en del ture lavt over terrænnet. Lyset var nu yderst sparsomt. Her et par “eksperimenterende” skud, taget med 1/100s. Odinshanen fører an øverst til venstre:
Et mere med langsommelig lukkertid, der giver slør i vinger og udtværet baggrund. Odinshanen ses til højre opadtil:
Her vist nok samme gruppe, i slunkent modlys. Odinshanen er ikke nem at finde, men den er der skam:
Men hvor er den mon henne?
Her et par skud med mere “normal” lukkertid – der så til gengæld giver masser af støj:
Læg forresten mærke til odinhanens to rødlige rygstriber – et godt kendetegn for juvenile fugle. Det må således dreje sig om en fugl, der er klækket i år.
Et mere i ret så umulige lysforhold, men sjovt at følge fuglen rundt i terrænet i skumringen:
Her valgte fuglen en solotur og slog sig ned som den eneste i det vestligste af vandhullerne. Billedet er beskåret ud over al rimelighed, hvilket jo altid forværrer støjen:
Igen beskåret hårdt, solen var nu mere eller mindre gået ned:
Og slutteligt det skud, hvor fuglen vel nok kom tættest på, i selskab med almindelig ryler:
Til allersidst en lille video af fuglen:
De næste 5 dage har jeg ikke mulighed for at besøge fuglen – men er den fortsat “på plads” i næste uge, tager jeg sikkert derud igen.