En række fotos taget på et par ture (faktisk tre!) til Birkepøl, hvor der i sommermånederne altid er garanti for sortstrubet bynkefugl, rødrygget tornskade og tårnfalk – alle ynglende på lokaliteten. Stedet ligger kun 12 minutter væk i bil fra min bopæl – så det frister ofte med en lille smuttur!
Vi starter med et par tårnfalke-skud. Her er det et par meget unge falke (så vidt jeg kan se), der ikke var helt enige om retten til pælen:
Et portræt-crop af en unge fra i år. En smule varmeflimmer giver lidt sløring:
Der er rigtigt mange solsikkemarker i år – hvilket bestemt ikke er tilfældigt. Nye EU-regler pålægger landmændene at lægge mindst 4 procent af markerne brak. “Blomsterbrak” er også en mulighed og selvfølgelig supergodt for insekter – og bynkefugle. Se bare her – en hun på togt i en af flere solsikkemarker ved Birkepøl:
De flotte solsikker giver et smukt farvespil i baggrunden:
Igen på vej med et nyfanget insekt (trods ihærdige forsøg fangede jeg ikke “fangstøjeblikket” – de fleste insekter blev nemlig “plukket” nede mellem stænglerne):
Her siddende på typisk bynkefugl-facon med en friskfanget cikadegræshoppe(?). Mums!
Hunnen virkede til at være klart den flittigste i fødesøgningen og den efterfølgende fodring. Jeg fik et par langskud af hannen, der kun kortvarigt viste sig:
Igen hunnen, der poserede flot for fotografen. På grund af den korte afstand til fuglen og noget længere til solsikkerne bagved, bliver baggrunden grøngul og cremet:
I flugt, nogenlunde samme sted:
Her vel nok det skud, hvor fuglen var nærmest. Det bliver billedet i det her tilfælde nu ikke bedre af! Trods 1/3200s er der fortsat slør i vingerne:
Og nu til de rødryggede tornskader, der også yngler fast på lokaliteten. Jeg vil mene der i år er tre ynglepar. Her en voksen hun, der også virkede tilfreds med solsikkemarkens svirrende insekter:
Med frisk fangst, en humlebi af en slags:
Her en han, klar med føde til en sulten unge:
Tak for mad:
Ungerne forsøgte sig også på egen hånd/vinge. Her på vej mod et spottet insekt – dog uden success:
Til sidst en lille film, klippet sammen af en række små optagelser af de tre netop viste arter: