Aftenskud fra Trillen

I forgårs gik jeg en kort aftentur ved Trillen omkring 1 times tid før solnedgang. En almindelig ryle fouragerede i strandkanten i et noget kedsommeligt lys:

Almindelig ryle, Trillen.

Rylen fortrak da en lille familie plus hund nærmede sig sandbanken, men til gengæld kiggede solen frem og gjorde det hele lidt smukkere. En gruppe svaler fangede insekter, men det kunne jeg som sædvanlig ikke fange på kameraet. En landsvale formåede at holde sig i fokusplanet:

Landsvale, Trillen.

Og digesvaler var der såmænd også:

Digesvale, Trillen.

Og på sandbankens nordligste del sad en ensom hun af stor skallesluger og nød aftensolen, med lystbådehavnen i baggrunden:

Stor skallesluger, Trillen.

Et lidt tættere crop fra en anden vinkel:

Stor Skallesluger, Trillen.

I weekenden satser jeg på en morgentur lørdag – såfremt vejrudsigten holder. Destinationen bliver nok Nørresø i Tønder, men Torup Made lokker også lidt. Forleden gik vi nemlig tur dernede og så en del forskellige vadefugle, traner og ikke mindre end to havørne – formentlig parret fra Pulverskoven.

4 thoughts on “Aftenskud fra Trillen

 1. Hejsa,

  Jeg bor selv i sønderborg og kender mange af de områder du tager fotos i og jeg gad godt at lære mere om din teknik. Du må gerne skrive tilbage til på min email

  1. Hej Esben,
   tak for din mail. Er det noget specielt du tænker på i forhold til teknik? Såfremt det er kameraindstillingerne du tænker på, kan jeg anbefale at kigge på nogle af de mange videoer på youtube omkring fuglefotografering (de fleste på engelsk) – hvor man i øvrigt også kan finde fine videoer omkring fotoskjul, hvordan man kommer tæt på mv. Der findes også et væld af videoer omkring billedbehandling, hvor jeg i øvrigt selv benytter Capture 1 (og Lightroom en sjælden gang). Mvh. Johan.

   1. Hej Johan

    Lige delen med kamera, efterbehandlingen er ikke der hvor jeg halter. Jeg tror at det som måske har svært ved, er at pt. er det meget “walk and gun” fotografering. De sidste “10 meter” som vi alle kender som værende afgørende for om fotoet bliver til noget, er der hvor jeg har brug for mentor.

    Men ved du hvad! Hvad siger du til jeg giver en kop kaffe på havnen i sønderborg og en af de rigtige gode is? Du er velkommen til at ringe eller skrive på 5353 8238, så kan jeg bedre forklare hvad jeg egenligt har brug for.

    Hilsen Esben

    1. Hej Esben,

     Beklager min (meget!) lange svartid – du var ved en fejl røget i spammappen 🙂
     Jeg mødes gerne, men foreslår i disse tider det bliver i det fri, det kunne jo feks. være “i felten”? Jeg satser på at tage med på et par OAS-ture, næste gang nok d. 13/12 til Kværs granskov. Var det en ide? Vh. Johan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *