Bjerglærker på Lakolk Strand

En lille serie fotos taget på Rømø i dag, hvor jeg fik lokket (tvunget?) familien med til en længere gåtur i blæst og kulde – det hjalp, at vi sluttede af med en god robust middag på Ballum Slusekro!

Vi starter dog med tre fotos fra Birkepøl på Als, taget tidligere på ugen, hvor jeg i skumringen kiggede efter mosehornugler, der ofte gæster lokaliteten. Dem fandt jeg ingen af, men måtte nøjes med en musvåge, der underligt nok blev siddende, da jeg standsede bilen:

Musvåge, Birkepøl.

I dagens vigende lys fouragerede en gruppe stære. Her taget med solens sidste stråler i ryggen, der lyste fjerene godt op. Billedet her er renset en del for støj – her iso 2500:

Stær, Birkepøl.

Og her endnu værre: Iso 6400, uden “støjrens”:

Stære, Birkepøl.

Men nu til Rømø, nærmere bestemt Lakolk Strand, hvor jeg og familien som nævnt gik en længere tur i dag- med flere omveje grundet vand og mangel på gummistøvler! En lille flok snespurve fløj forbi på afstand – jeg fik et par elendige billeder, som efterfølgende blev slettet. En ligeså lille gruppe bjerglærker var mere samarbejdsvillige:

Bjerglærker, Lakolk Strand.

Gruppen fouragerede i opskyllede tagrør og andre planterester. Her et eksemplar på vej med et eller andet ubestemmeligt i næbbet:

Bjerglærke, Lakolk Strand.

En trio af sandløbere fik kortvarigt min opmærksomhed:

Sandløbere, Lakolk Strand.

Jeg havde dog i forvejen en del flere fotos af sandløbere end bjerglærker, så de fik lov at (sand)løbe.

Her en bjerglærke med kurs mod fotografen:

Bjerglærke, Lakolk Strand.

Familien var naturligvis utålmodig, så jeg havde ikke så meget tid med den lille gruppe:

Bjerglærke, Lakolk Strand.

Flokken var ret tillidsfuld, men fløj trods alt op når gående kom for nær (hvilket jeg naturligvis udnyttede!). Fuglene valgte dog altid at lande i samme område igen. Her et flot eksemplar i ditto flot positur:

Bjerglærke, Lakolk Strand.

Her et par, rodende i diverse rester på stranden:

Bjerglærker, Lakolk Strand.

Ved lidt søgning på nettet, fremgår det, at arten lever af insekter i sommerhalvåret, mens føden resten af året består af frø fra græs og urter. Aha.

Her en duo i flugt. Afstanden mellem de to fugle er nok ikke mere end 1 meter – så dybdeskarphed er der (heldigvis, synes jeg) ikke meget af ved 600mm:

Bjerglærker, Lakolk Strand.

Samme fugl, et par frames senere:

Bjerglærke, Lakolk Strand.

Måske bemærkes en del støj i billederne grundet det overskyede vejr og årstiden – jeg startede med 1/2000s men fik for mange uskarpe og gik derfor op på 1/2500s – det gav flere “keepers”, men selvfølgelig også mere støj. Støj, som i øvrigt kun forværres, når der croppes efterfølgende.

Ellers har det været noget magert med fugle-foto-ture – mest grundet tidsmangel og elendigt vejr. Jeg har netop bestilt et nyt camouflagenet, som burde komme engang i næste uge – det gamle er fyldt med huller, der ikke ligefrem hjælper. Jeg rumsterer pt. med en lille plan om (endnu et) forsøg med spidsænder, en helt umulig art at komme nær – så det skal selvfølgelig forsøges igen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *