Blå kærhøg ved Mjang

Grundet mit uventede plaster på såret forleden, efter en meget mager forestilling ved Torup Made, besluttede jeg at tage tilbage i morges og gå specifikt efter flere kærhøgefotos. Det handler selvfølgelig først og fremmest om placeringen, som blev valgt, således at jeg havde et godt udsyn over en stor del af området og derfor havde gode muligheder for at spotte fuglen i god tid. Jeg kunne også tillade mig at sidde i en medbragt stol, som jeg selvfølgelig placerede i mit vanlige hjemmestrikkede skjul. Således mageligt anbragt var det bare at vente. Og vente. Jeg havde heldigvis taget kaffe med! En gærdesmutte landede i en busk nær min placering og sang et par strofer lige efter solopgang. Lys var der stort set intet af i det tunge skydække:

Gærdesmutte, Mjang.

Den manglende skarphed skyldes crop+støj og nok også den nødtvungne lave lukkertid. Her 1/200s ved iso 6400. Efterårsfarverne er dog smukke alligevel!

Det tog faktisk 1½ time inden der viste sig en høg (inden da havde jeg dog fornøjelsen af flokke af gæs, viber, ænder og et par lille lappedykkere på afstand) og det var faktisk heldigt jeg nåede at se den, inden den passerede mig. Den kom nemlig fra øst, bag min position og fløj i retning af Mjang Dam, hvor jeg havde kameraet pegende imod. Jeg fik i en hulens fart vendt det hele og nåede akkurat en række skud da høgen passerede – vel omkring 40 meter væk:

Blå kærhøg. Mjang.

Man kan ane den oversvømmede made i baggrunden samt Mjangmark helt bagest i billedet. Her en tættere beskæring af den smukke fugl, sat i flotte efterårstoner:

Blå kærhøg. Mjang.

Her et skud, der fint viser den artskarakteristiske sorte vingebagkant samt 5 frie fingre:

Blå kærhøg. Mjang.

Jeg fik et enkelt blik, da den netop havde passeret min position. Og nej, der er ikke pillet ved mætningsgraden – farverne så faktisk sådan ud. Gråvejr giver ofte mere “dybde” i tonerne:

Blå kærhøg. Mjang.

Fuglen forsvandt herefter mod dammen, der ligger bag (og lidt til højre) for træerne:

Farvel og tak, blå kærhøg. Mjang.

2 timer i en stol for 1 minut med en fjollet (men flot) fugl. Underlig hobby!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *