Blåhals på film

Et ultrakort indlæg af den mere teknisk orienterede slags. Nedenfor en meget kort film af en blåhals optaget med håndholdt kamera ved Trillen for nogle måneder siden. Klippet blev optaget i 8k svarende til 7680 x 4320 pixels – rimelig vanvittigt og normalt aldeles ubrugeligt – altså lige bortset fra at det jo tillader en hel del crop i postproduktionen. Og crop er som bekendt ret udbredt i fuglefotografering!

Det har dog drillet en del at få lavet dette lille bitte klip – systemkravene er vanvittige og jeg måtte droppe projektet på min bærbare, der ellers er rimelig ny. Min søns gaming-pc kunne akkurat klare det – dog med mange crashes undervejs i processen:

Teknikken går ud på at introducere en tracker, der sporer fuglens bevægelser og herefter stabiliserer billedet ud fra trackerens data. Hermed kan der efterfølgende croppes/zoomes ind på fuglen og det ser næsten ud som om det er taget fra stativ. Og grundet 8k opløsningen, står fuglen fortsat flot og skarpt trods det massive crop. Det kræver så bare lige en pc med uhyggelige specs!

Screenshot fra fusion-delen i davinci resolve, hvor trackeren oprettes.

Brugbart? Ja, det vil jeg mene. Det muliggør faktisk at filme med en kraftig tele håndholdt – noget der ellers betragtes som umuligt.

2 thoughts on “Blåhals på film

    1. Hej Kurt!

      Tusind tak for info. Jeg har netop konverteret futo.dk til https-protokollen – så nu burde det være mere sikkert. Såfremt du oplever andre “mangler” eller har forslag til ændringer/forbedringer, hører jeg meget gerne fra dig. Vh. Johan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *