Blishøns ved Bundsø

Sidste år omtrent på denne tid, forsøgte jeg mig flere gange med lille skallesluger ved både Bundsø og Mjels Sø. Det blev til en del gode ture, men desværre uden større held hvad gode billeder af hannen angår – som ellers står højt på ønskelisten. I søndags forsøgte jeg mig ved Bundsø, med udsigt til fint nogenlunde vindstille vejr. Flydeskjulet blev støvet af og jeg fik søsat mig selv og skjul omkring solopgang – for blot få sekunder senere at konstatere, at min tørdragt absolut ikke var tør – lynlåsen havde åbenbart ikke overlevet vinterdvalen og tog vand ind. Øv. Jeg har dog allerede været i kontakt med sælger og der er gode muligheder for at lynlåsen kan skiftes og dermed forhåbentlig spares en del penge. Vi får se.

Jeg nåede heldigvis op ad vandet inden alle mine lag var gennemblødt og kunne nogenlunde tør efterfølgende lægge mig ved bredden i stedet. Der var allerede gang i territoriekampe blandt søens mange blishøns. Her et ucroppet skud:

Blishøns, Bundsø-

Det går hårdt for sig når hannerne kæmper om de bedste redepladser. Typisk først en kort spurt, hvor konkurrenten “løbes” op:

Blishøns, Bundsø-

Og herefter en til tider ret drabelig kamp:

Blishøns, Bundsø.

Læg mærke til næbbet på fuglen til højre – den har faktisk plukket rivalen en smule:

Blishøns, Bundsø.

Der blev jagtet:

Blishøne, Bundsø.

Og flygtet:

Blishøne, Bundsø.

En baggrund i sol og fuglen i skygge, giver det flotte resultat.

Her lidt senere, hvor solen stod lidt højere på himlen:

Blishøns, Bundsø.

Ofte kunne det næsten se ud som om de forsøgte at drukne hinanden:

Blishøns, Bundsø.

Og hvad med skalleslugerne? Tja, et par på laaang afstand blev det til:

Lille skallesluger, Bundsø.

Hunnen i parret valgte at komme en smule nærmere, men stadig meget langt væk. Her croppet maksimalt:

Lille skallesluger, Bundsø.

Igen ikke det store held med gode billeder af den smukke han af lille skallesluger. Jeg må forsøge igen!

Af andre arter så jeg et par taffelænder, der heller ikke var særlig samarbejdsvillige. Her dét eksemplar der kom tættest på:

Taffeland, Bundsø.

Få troldænder fouragerede også i den ende af søen. Her en flot hun:

Troldand, Bundsø.

Og hvad har vi mon her? Se svaret nederst.

Find en fugl!

Vi slutter med et nærbillede af en gråand, der som den eneste kom ret tæt på (udover blishønerne):

Gråand, Bundsø.

Svaret på “Find en fugl”? Ses meget godt efter ses cirka midt i billedet en isfugl!

Næste gang nok Højer igen – med mindre jeg igen forsøger mig med skalleslugerne.

2 thoughts on “Blishøns ved Bundsø

  1. Blishøns er måske en noget overset fugl, man ikke giver mange tanker til. Men sikke dramatiske fotos, vildt flotte og dejligt at se en så ordinær fugl, laver så spændende fotos.

    1. Tak for det. Ja, der ligger ofte spændende fotos og venter lige foran næsen på en – hos de mere ordinære arter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *