Blomeskobbel, Kegnæs, Birkepøl – og Kegnæs igen

I dag kiggede jeg forsigtigt efter Lærkefalken igen ved Blomeskobbel, men der var hverken falke at se eller høre – måske er de trukket sydpå allerede? En enkelt musvåge holdt øje med mig fra toppen af et træ og et par spurvehøge blev mobbet af krager. En rørhøne var ret upåvirket af dramaet i trætoppene og viste sine grønne ben frem:

Grønbenet Rørhøne, Blomeskobbel.

Efter et par stille morgentimer tog jeg videre til Kegnæs, nærmere bestemt det desværre lidt ramponerede fuglekigger-hus ved Møllers Camping, hvor døren ser ud til at være revet af – måske af kraftig blæst. Hartsø er nærmest tør lige nu, så der var ikke voldsomt med fugle. En ældre herre mente at have talt 500 gæs forleden, men det var der nu ikke i dag. Svaler var der til gengæld masser af:

Landsvale, Kegnæs.

Jeg forsøgte igen at fange dem i flugten og måtte i lighed med tidligere konstatere, at det er meget, meget vanskeligt:

Tyr kigger på svaler, Kegnæs.

En del gule vipstjerter flagrede rundt mellem tyrene:

Gul Vipstjert svirrer for tyr, Kegnæs.

Jeg opgav efter mange forsøg mit svale-foretagende og kørte i stedet til Birkepøl, hvor jeg stødte på den her, der sad på grusvejen og fik sig en tår vand:

Dværgfalk, Birkepøl.

Jeg kunne ikke helt få udseendet til at passe med mine fuglebøger og konsulterede igen forummet på fugleognatur.dk. Ifølge eksperterne derinde, drejer det sig om en ungfugl af Dværgfalk.

Dværgfalk, nu med lidt solstråler, Birkepøl.

Så burde jeg vel egentlig være taget hjem, men var så irriteret over min manglende billede-af-svale-i-flugt-succes, at jeg tog et smut tilbage til Møllers Camping! Og fik heldigvis et lidt bedre billede:

Landsvale, Kegnæs. Hårdt crop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *