Buskrørsanger i Svanemosen

Lørdag morgen kørte jeg for en gang skyld nordpå – i stedet for vestpå, som ellers plejer at være retningen. Som skrevet i forrige indlæg, kunne jeg godt tænke mig snart at strikke en lille fuglesang-quiz sammen, men der mangler fortsat lidt arter i arkivet. Så da en buskrørsanger i øjeblikket synger flittigt ved Svanemosen tæt på Kolding, var fristelsen for stor – selvom jeg egentlig altid føler mig lidt fjollet, når jeg kører efter en specifik fugl! Svanemosen kendte jeg faktisk godt i forvejen – vi har besøgt stedet et par gange, da vi stadig havde sommerhuset nær Haderslev.

Fuglen lod sig meget let finde, men det krævede lidt tålmodighed at få nogle anstændige billeder i hus. Den flyttede sig konstant og selvom sangen var ganske kraftig og man derfor havde fornemmelsen af at stå få meter foran fuglen, var den ofte umulig at få øje på! Her et af de første billeder jeg fik i hus:

Buskrørsanger, Svanemosen.

Den fugl kunne jo sagtens gå for at være en rør- eller kærsanger, men sangen sladrer! Her netop syngende fra en lille busk – meget passende!

Buskrørsanger, Svanemosen.

Jeg brugte et par timer på stedet – og heldigvis stillede fuglen en enkelt gang op til fotos på en lidt mere egnet gren:

Buskrørsanger, Svanemosen.

Her et meget kort klip jeg formåede at få i hus. Filmet håndholdt og efterfølgende beskåret og stabiliseret:

På vejen hjemad (sådan da!) besøgte jeg en lille skov, hvor et sortspættepar havde valgt/skabt et redehul ganske nær en skovsti. Jeg tror kun der var en enkelt unge tilbage i hullet – og den var formentlig på nippet til at flyve ud i den store verden. Jeg nåede det lige!

Sortspætte, Kolding.

Man kan ikke se det, men det regnede faktisk ganske kraftigt! Her taget fra siden:

Sortspætte, Kolding.

Fotografen betragtes muligvis:

Sortspætte, Kolding.

Hele to nye arter til arkivet – på én morgen (sådan da – jeg havde et enkelt skud af en sortspætte i forvejen, der dog var meget elendigt og nu er slettet!). I forhold til sang-quizzen, mangler jeg nu blot nattergal, før jeg går i gang for alvor. Det meste af koden/programmeringen kan jeg blot genbruge fra tidligere quizzer. Så sidder der en læser derude (jeg ved godt I ikke er mange!) der kender det perfekte sted i Sønderjylland at fotografere nattergal, hører jeg meget gerne fra vedkommende!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *