Det kolde gys ved Gåsehage Strand

Indlægget er skrevet i går men postet idag!

Onsdag og torsdag i ugen tilbringes på Djursland, tæt på Rønde, hvor sønnike igen optager serie for DR. Efter at have afleveret ham i morges, kørte jeg til Gåsehage Strand, hvor jeg ville forsøge mig med flugtfotos af hvad der nu måtte være af vadefugle. Jeg havde skam fra morgenstunden bemærket det blæste en smule og da jeg 40 minutter senere steg ud af bilen ved Gåsehage føltes vinden nu ganske frisk og i særdeleshed kold. Jeg fik straks iført mig et par yderligere lag af tøj, hvilket bestemt var påkrævet, for da jeg nåede stranden, fri af de læ-givende klitter, havde vinden mindst nået kulingstyrke og var ætsende kold. Her en sølvmåge, tittende frem bag de høje bølger:

Sølvmåge, Gåsehage Strand.

Billedet er udover en lille beskæring uredigeret. Som man nok kan se, var der akut mangel på lys – trods billedet er taget mere end 1 time efter solopgang. Jeg gik langs stranden mod vinden i håb om flugtfotos. Edderfugle var der masser af – men desværre ingen kongeedderfugl. Det var dog heller ikke nemt at se ret langt ud grundet de høje bølger og den kraftige blæst gjorde det svært at holde kameraet stille. Her en mere almindeligt forekommende edderfugl i høj sø:

Edderfugl, Gåsehage Strand.

Og endnu et eksemplar, igen i flugt, men noget tættere på:

Edderfugl, Gåsehage Strand.

Længere ude kunne man tit få et glimt af små grupper af kulsorte fugle. Her en gruppe på vej til en ny plads i det oprørte hav:

Sortænder, Gåsehage Strand.

Kønt er det ikke – men faktisk mit første foto af sortand!

Det blev mest til flugtfotos den dag – sandet var vådt og store mængder tang var skyllet op langs bredden. Ikke ligefrem optimalt til liggende stilling! Derfor fortsat gående langs stranden mod vinden (fugle foretrækker at flyve op mod vinden) og med fingeren på aftrækkeren fik jeg en række arter i hus:

Stenvender, Gåsehage Strand.
Sandløber, Gåsehåge Strand.
Hvinand, Gåsehage Strand.
Sortgrå ryle, Gåsehage Strand.
Edderfugl, Gåsehage Strand.

Jeg fandt også en lille gruppe sortgrå ryler, der efter en kort flyvetur over havet….

Sortgrå ryler i stormvejr, Gåsehage Strand.

…valgte at lande ikke så langt fra min position. Vi slutter med et enkelt eksemplar, fouragerende i det ikke særligt fotogene tang:

Sortgrå ryle, Gåsehage Strand.

Dag 2 på Djursland tilbragte jeg også på stranden ved Gåsehage – i lidt bedre lys og en hel del mindre blæst. Her en forsmag fra i dag:

Sortgrå ryle, Gåsehage Strand.

Fortsættelse følger!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *