Diset morgen ved Torup Made

Torup Made trækker ofte fotografer til – især mig, der tog mig en morgentur til området. Dis var der dog masser af og en særligt sejlivet en af slagsen, der kom til at præge de fleste fotos den morgen. Nedenfor en hættemåge i dagens første lys:

Hættemåge, Torup Made.

Jeg placerede mig nær madens lille pumpehus, der heller ikke denne morgen gav lyd fra sig. En trio af dobbeltbekkasiner skiftevis fouragerede og vaskede sig i madens lave vand. Her taget netop som fuglen i luften var færdig med morgenvasken og via en kort flyveur fik rystet vandet af fjerene. Det mælkede udtryk skyldes naturligvis disen!

Dobbeltbekkasiner, Torup Made.

En rørhøg havde endnu ikke fået taget sig sammen til trækket sydpå. Fjerdragten ser frisk ud – mon ikke det er en unge fra i år:

Rørhøg, Torup Made.

Også høgen ser noget kontrastfattig ud – igen var det disen der drillede. I modlys blev det endnu værre – her en lille flok bekkasiner på vej til et nyt sted for anden fase af morgenmaden:

Dobbeltbekkasiner, Torup Made.

En del viber var også på færde den morgen – en meget smuk en af slagsen:

Viber, Torup Made.

De små “øer” i madens lave vand, dybden er ikke meget mere end 40 cm, tiltrækker masser af fugle. Her en større gruppe dobbeltbekassiner:

Dobbeltbekkasiner, Torup Made.

Her et flugtskud, hvor det som på de øvrige billeder kniber lidt med detaljerne. Det er dog ikke udstyret det er galt med!

Dobbeltbekkasiner, Torup Made.

På vej hjemad, hvor disen langt om længe var lettet, men lyset til gengæld noget hårdt, larmede en lille gruppe skægmejser fra rørene og en tilstødende lille busk. Her en hun, betragtende fotografen:

Skægmejse, Torup Made.

En flot han:

Skægmejse, Torup Made.

Her en juvenil – vil mene det er en hun fra i år:

Skægmejse, Torup Made.

Skægmejsen genindvandrede som ynglefugl i Danmark helt tilbage i midt-tresserne – og det var netop Torup Made, hvor det første ynglefund blev gjort. Her et close-up af en flot han, taget i mere eller mindre umulige lysforhold:

Skægmejse, Torup Made.

Vi slutter igen med en lille quiz:

Dobbeltbekkasiner og?, Torup Made.

På billedet ses igen en lille gruppe dobbeltbekkasiner – men en enkelt fugl skiller sig ud. Hvilken?En enkelt stær ses på billedet, med udslåede vinger.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *