Elendige fotos i elendigt vejr

Masser af blæst, regn og sågar slud, kombineret med mangel på tid har resulteret i en akut mangel på skud på SD-kortet. I dag formåede jeg at gå en kort tur til Trillen (jeg havde ikke fået handsker med, så 40 minutter var hvad mine hænder fandt sig i!). Det var yderst småt med fugle, der formentlig puttede sig i rørskoven, i læ for regn og rusk. En gulspurv viste sig i flugt, her eksporteret direkte fra raw uden redigering:

Gulspurv, Trillen.

Billedet er taget med F4, 1/1600s og iso 2500. Et på mange måder miserabelt foto, der kun udmærker sig ved, at jeg formåede at fange fokus på den hurtige fugl i det elendige lys. Her i en udgave efter crop, diverse justeringer samt støjreduktion:

Gulspurv, Trillen.

Eksemplet viser meget godt, at hvis udgangspunktet er tilpas elendigt, kan det stort set aldrig reddes i den efterfølgende redigering!

Et eksempel mere i form af en stor skallesluger i flugt, taget på vej tilbage mod bilen. Her igen direkte fra kameraet, uden redigering:

Stor skallesluger, Trillen, F4, 1/1600s, iso 800.

Med crop og justeringer, inklusive en øgning af himlens farvemætning:

Stor skallesluger, Trillen, F4, 1/1600s, iso 800.

Det er lige før det bliver spiseligt!

Kommende uge tilbringes et par dage på Djursland igen, hvor jeg regner med at besøge Gåsehage Strand, hvor målet er flugtfotos af sortgrå ryle. Med lidt held kan det være jeg får stedets raritet at se også – en kongeederfugl. Fotos bliver dog nok af “doku”-typen. Den ligger nemlig typisk et par hundrede meter ude fra stranden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *