Fem franske skud

En meget lille hilsen fra det (sådan cirka) midtfranske, hvor sommerferien lige nu tilbringes. Kameraet er med på vores daglige ture med min 50mm påsat – som ikke er specielt fugleegnet! Den store kanon har jeg faktisk ikke fået brugt før i dag – godt og vel en uge inde i ferien. Første skud viser katedralen i Rouen i modlys. Læg mærke til fuglen øverst til venstre:

Katerdralen i Rouen – med UFO.

Ja, den er såmænd god nok – et giga-crop afslører en vandrefalk:

Vandrefalk, Rouen.

Mange større europæiske byer huser faktisk små bestande af vandrefalke.

Ellers var Rouen ikke så fugletæt – bortset fra masser af klippeduer naturligvis. Jeg fandt dog denne her udstoppede krontrane hos en antikvitetshandler:

Krontrane, Rouen.

Pris? 2450 euro!

Vi havde den første uge lejet et hus i en lille by vest for Paris. Huset havde en meget lille, men indbydende have. En duehale kom ofte forbi, her taget med 50 mm, tæt på nærgrænsen og efterfølgende croppet en hel del. Ikke ligefrem makro, men det går vel an:

Duehale, Aveny.

I går kørte vi noget længere sydpå og bor i øjeblikket i en lille hytte nær en større sø, der er særdeles populær blandt lystfiskere. Her en meget ung toppet lappedykker – nu taget med det “rigtige” objektiv:

Toppet lappedykker, Moncoutan.

Billedet er ikke helt i øjenhøjde med den unge lappedykker – det var nemlig ikke muligt grundet en stejl skrænt ned mod søens bred.

I dag, lige bag vores lille hytte, hørte jeg ofte en del stillitser pludre. Jeg havde kun en halv time med kameraet, men formåede at fange en enkelt i flugt:

Stillits, Moncoutant.

Fuglen mangler endnu de karakteristiske røde hovedtegninger – og det må derfor dreje sig om en unge fra i år.

Og det var sådan set det – indtil videre i hvert fald.

Til slut (og således faktisk det sjette franske skud i dette indlæg) et mere traditionelt feriebillede af familien i Paris:

Paris!

God sommerferie!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *