Fire finkearter i fesent vejr

Vel nok årets sidste indlæg inden vi tager hul på et nyt fugleår. Inden vi kommer til finkerne, et par fotos fra Årtoft Plantage, som jeg besøgte forrige uge. Målet var dels sortspætte(r) på vej til natterast, samt rødtoppet fuglekonge. Jeg fandt en enkelt sortspætte – eller rettere, den fandt mig, for efter at have stået og ventet i et formodet natterast-område, kom en enlig spætte flyvende ind og gik til ro. Lyset var på det tidspunkt nærmest væk, så jeg fik ingen fotos. Spætten var nu flot alligevel! Og hvad med den rødtoppede fuglekonge? Desværre ingen held denne gang. Jeg var ellers tålmodigt søgende i et område, hvor jeg tidligere havde stødt på arten – men måtte denne gang nøjes med en helt almindelig fuglekonge, taget i meget sparsomt lys:

Fuglekonge, Årtoft Plantage.

Grundet de suboptimale lysforhold er billedet taget med 1/200s, som normalt ikke fungerer til den slags urolige små væsener. Iso? 10000!

Et enkelt foto mere fra den dag – dog ikke af en fugl:

Dådyr, Årtoft Plantage.

Som en bonus fik jeg denne gang mere tydeligt hørt den store hornugle, der yngler i plantagen.

Og nu til finkerne ved Birkepøl, som jeg besøgte i går, trods vejret. Stedet forekom ved første øjekast meget fugletomt, men pludselig lettede en flok småfugle fra en mark:

Finkeflok, Birkepøl.

Igen ikke ligefrem optimale omstændigheder, men fotos i elendigt vejr kan nu også noget. Her en bogfinke i en de mange visne solsikkemarker på lokaliteten:

Bogfinke, Birkepøl.

Det var faktiske ganske flot, trods vejret, at se de mange forskellige finker flyve omkring i lav højde og efter lidt tid finde et nyt sted at slå sig ned:

Forskellige finker, Birkepøl.

Solsikkerne har således tjent fuglene godt i år – både i levende og som her død tilstand. Her en grønirisk i gang med et sikkert nærende måltid – mon ikke kernerne indeholder en hel del fedt:

Grønirisk, Birkepøl.

Jeg talte i alt fire forskellige finkearter i flokkene derude: Bogfinker, stillits (der tidligere kaldtes tidselfinke), kvækerfinker samt grønirisk (der trods navnet også tilhører finkefamilien). Her en god blanding af stillits og kvækerfinker:

Stillits og kvækerfinker, Birkepøl.

Ikke alt derude var dog finker:

Stor tornskade, Birkepøl.

Tornskaden lettede umiddelbart efter ovenstående billede er taget og jeg genfandt den ikke trods eftersøgning.

Slutteligt en meget lille film af de flittigt fouragende finker:

2 thoughts on “Fire finkearter i fesent vejr

  1. Hej
    Flotte fotos og tak for finke- beretningen.
    De er alle vegne lige nu i kæmpestore kvidrende flokke😀👍
    Dyret er et dådyr- kendes på den lange hale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *