Fiskeørne ved Gråsten Slot

Knaphed på tid har medført alt for mange billeder, der ligger og venter på redigering og måske en efterfølgende plads på denne side. Her et lettere forsinket indslag med et par fiskeørne fra Gråsten, som jeg var så heldig at træffe forleden efter et tip fra en lokal fugleentusiast – tak for det Karin!

Ikke bare en, men hele to fiskeørne besøgte søen, mens jeg var der:

Fikeørne, Gråsten.

Og her mod en lidt pænere himmel:

Fiskeørne, Gråsten Slot.

Det drejer sig om trækkende individer, der raster nogle dage/uger ved søen inden turen går videre sydover. I løbet af september er der indrapporteret nærmest daglige observationer af arten ved søen, en enkelt dag hele 7 eksemplarer. Om nogle af dem så er gengangere er svært at sige. Her en af de to tættere på:

Fiskeørn, Gråsten Slot.

Kan man mon sige noget om alderen og kønnet på fuglen ud fra ovenstående billede?

Juvenil – ses på den frisk udseende fjerdragt med beige indslag. “Klavertangent-mønstret” på vingernes underside er også et godt kendtegn for ungfugle. I forhold til køn, er det formentlig en han grundet det ikke særligt tydelige brystbånd, der på hunner er noget mere fremtrædende.

Rigtig tæt på kom de desværre aldrig. Her på meget lang afstand i et dyk:

Fiskeørn, Gråsten Slotssø.

Trods den manglende gevinst, fik jeg kun lov at overvære et enkelt forsøg:

Fiskeørn, Gråsten Slotsø.

Og her ørnen på lang afstand med slottet i baggrunden:

Fiskeørn, Gråsten Slot.

En del billeder fra Vidåslusen ligger og venter på sortering og redigering, så mon ikke siden opdateres igen i løbet af ugen. Torsdag går turen muligvis vestpå igen – såfremt vejret er nogenlunde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *