Fisketyv i Ree Park

De næste knap 2 uger tilbringes i et lejet sommerhus ved Følle Strand på Djursland – et område jeg slet ikke kender, så vi må se, hvad det kan blive til af fuglefotos. I går besøgte vi Ree Park i nærheden af Ebeltoft, en safaripark med både løver, tigre og geparder. En hel del påfugle vandrede frit rundt blandt gæsterne:

Nysgerrig påfugl, Ree Park.

Tæt ved parkens udgang befinder sig et anlæg med både pelikaner og flamingoer. Pludselig viste en rød glente sig, kredsende flere gange i ret lav højde over en flok pelikaner, for så at forsvinde bag en gruppe høje birketræer. Jeg stod vel et minuts tid og spejdede efter den, indtil den igen steg op bag birketræerne og fløj mod os:

Rød glente – med fisk, Ree Park.

Så vidt jeg ved, kan røde glenter ikke fange fisk, så mon ikke den har stjålet byttet fra anlægget et sted? Den fortsatte i øvrigt sin flugt lige hen over hovedet på os i ret lav højde. Det krævede en ekstrem hurtig panorering med kameraet, hvilket resulterede i en hel del kassable billeder. Jeg fik et enkelt næsten skarpt skud i kassen – med en noget besynderlig beskæring på grund af den korte afstand:

Rød glente, Ree Park.

Her til aften gik jeg en tur ved Følle Bund, som er en kombineret eng og strandeng – med masser af fugleliv. Jeg fandt dog ingen gode muligheder for at komme tæt nok på fuglene, et elektrisk hegn spærrer adgangen for fotografer og udgangen for græssende kvæg! Der ligger ganske vist et fint fugletårn mod syd, hvorfra man har et flot kig ud over området – men i forhold til fotos er afstanden alt for stor til fuglene. De følgende dage vil jeg prøve at finde alternative metoder – området virker i hvert fald spændende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *