Godt nytår!

Årets sidste indlæg på årets sidste dag. Sølvhejren for oven er fra Bundsø, hvor jeg forleden tilbragte et par timer fra morgenstunden af. Fuglen kom ganske nær, men fortrak efter få sekunder trods mit skjul – den art er simpelthen superskeptisk overfor fotografer! Her et stort set ubeskåret skud:

Sølvhejre, Bundsø

Og her en lidt tættere beskæring med flot skygge-effekt på vingen:

Sølvhejre, Bundsø

Målet var egentlig lille skallesluger, som jeg fortsat jager bedre billeder af. Det gik dog heller ikke denne morgen, hvor fuglene holdt afstand – altså lige bortset fra sølvhejren! Her et par hanner, beskåret ind til benet:

Lille skallesluger, Bundsø.

Et par korte gåture ved Trillen i Høruphav er det også blevet til – de små sprækker af solskin i bjerget af regn og blæst skulle udnyttes. Her en skarv i flugt i ret hårdt lys:

Skarv, Trillen.

Et flugtskud af en enlig skærpiber ved “Lille Trille”. Ikke den nemmeste art at fange i flugt – men her lykkedes det og ovenikøbet rimeligt tæt på:

Skærpiber, Trillen.

Og så blev det minsandten også til en ny art for mig på lokaliteten: En enlig snespurv viste sig pludseligt. Arten er ganske tillidsfuld, som det ofte er tilfældet med de artiske gæster:

Snespurv, Trillen.

Jeg er kommet på lokaliteten regelmæssigt i den tid vi har boet i Høruphav, nemlig omkring 12 år. Så lang tid skulle det åbenbart tage, før en snespurv lagde vejen forbi – i hvert fald på en dag, hvor jeg var på plads! Et ret elendigt flugtskud kunne det også blive til, faktisk taget to dage efter skuddet foroven. Det er med stor sandsynlighed samme fugl, der er tale om:

Snespurv, Trillen.

Mere regelmæssigt forekommende gæster var også at finde:

Almindelig ryle, Trillen.

Og til sidst en stor skallesluger. Igen i dårligt lys, men i denne mørke tid med generelt elendigt vejr, er der ikke råd til at være kræsen:

Stor skallesluger, Trillen.

Kigges der på det næsten udløbne fuglefotoår i fugleperspektiv, må jeg erkende at produktiviteten i år har været lav – som også ses i form af færre indlæg på denne lille blog. Årsagerne er de sædvanlige: travlhed og en del tilfælde med dårlig timing i forhold til pludselig at have tid, men så til gengæld elendigt vejr. En skadet finger har heller ikke hjulpet. Appetitten er der heldigvis stadig! Med håbet om et endnu bedre fugleår i 2024: Godt nytår!

3 thoughts on “Godt nytår!

  1. Igen skønt indlæg, jeg nød dit indlæg med Blå Kærhøg😄👍 Jeg har familie i Sønderbjerg, kommer selv dernede fra, jeg har været et utal af gange ved Trillen, Kegnæs, men også nordals har været jagtmarker for foto. Jeg kommer desværre ikke så tit derned mere, så det er dejligt med dine beskrivelser fra Als og omegn 😄Godt Nytår til dig, glæder mig til at se hvad du finder i 2024😄👍

    1. Tak for det Bent! Det glæder mig, at du kigger forbi denne lille blog en gang i mellem. Godt nytår også til dig! Vh. Johan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *