Hjejler ved Ebeltoft Færgehavn

Endnu et par dage blev tilbragt på Djursland i ugens løb. Sidste dag havde jeg for mig selv og jeg valgte igen at tage til Ebeltoft Færgehavn, hvor der de forgange dage var meldt mindst 1000 rastende hjejler ud på DOF-basen. Og der var rigeligt med fugle:

Hjejler, Ebeltoft Færgehavn

Vejret var gråt og let blæsende, men vinden var ikke for kraftig til skjul, som jeg valgte at sætte op. Flokken lettede ofte på en gang – typisk når en gruppe krager kom for nær eller uden jeg helt blev klar over hvorfor. Herefter fløj de lidt rundt på må, for så, efter få minutter i luften, at finde et nyt passende sted at raste. Jeg var desværre vedvarende uheldig med fuglenes valg af landingspladser – altid enten for langt væk eller i modlys eller med noget i vejen i forhold til min position eller et eller andet fjerde irriterende forhold – tilfreds er man jo tilsyneladende aldrig. Jeg valgte derfor til sidst at droppe skjulet og i stedet krybe af sted i sandet – med vanlig frygt for sand i udstyret. Jeg formåede at komme lidt tættere på:

Hjejler, Ebeltoft Færgehavn

Flokken forblev stort set samlet under hele perioden jeg var der. Af og til tog en enkelt fugl en lille rundtur og så var det om at benytte chancen for flugtskud:

Hjejle, Ebeltoft Færgehavn

Den grå vejr gav mestendels lidt kedelige gråhvide baggrunde:

Hjejle, Ebeltoft Færgehavn

Men alligevel flot at høre cirka halvanden tusind hjejlers vingesus, når flokken lettede:

Hjejler, Ebeltoft Færgehavn

Helt tæt på kom jeg aldrig – de sad typisk i lidt for fugtigt sand, der ikke ligefrem indbød til yderligere kryben fremad. Nedenstående billede er croppet en del:

Hjejler, Ebeltoft Færgehavn

To rækker af hjejler med uro i bageste geled. Som det ses er dybdeskarpheden som vanligt begrænset, men det giver her et sjovt udtryk – synes jeg. Et noget hårdere crop:

På vej tilbage mod bilen, der holdt parkeret på den tilsyneladende forladte og lidt spøgelsesagtige færgehavn, bemærkede jeg en enlig hjejle-lignende fugl, fouragerende i sandet. Den lettede da jeg nærmede mig:

Strandhjejle, Ebeltoft Færgehavn.

Og et med undervingerne synlige:

Strandhjejle, Ebeltoft Færgehavn.

De sorte armhuler afslører strandhjejle, som ses både i sommer- og vinterdragten. Strandhjejlen mangler også helt hjejlens gyldne farver og er også lidt større.

Jeg kom hjem med en hel del billeder som kan ses her. Galleriet er en del af et artslistegalleri jeg arbejder stille og roligt på. Den foreløbige liste kan ses her og skulle gerne løbende blive udvidet. Processen er dog ret tidskrævende, så det går trægt. Ideen er langsomt at udvide billeddatabasen betragteligt – som led i mine ideer om at tilføre futo.dk en quiz-sektion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *