Kort tur til Torup Made

En kort tur til et af mine fuglefavoritsteder på Als, Torup Made, kunne det blive til inden vi alle tog til sommerhuset, hvor den sidste uge af ferien tilbringes. Der var en del mosekonebryg ved ankomst. En tranefamilie overfløj skjulet i skumringen:

Traner, Torup Made

To voksne og to unger på vej ud i verden. Billedet er tydeligvis undereksponeret, trods for lav lukkertid grundet halvmørket. Et såkaldt dokushot!

Der var trods det endnu mangelfulde lys, en del vadefugle at se – desværre de fleste på (for) lang afstand. Her endnu et “dokushot” af en dobbeltbekkasin, taget på lang afstand gennem disen, der giver det noget tågede udtryk:

Dobbeltbekkasin, Torup Made.

Et par tinksmede fløj ind og satte sig til min fornøjelse ganske nær mit skjul. Billedet er taget i den blå time – lige før solen kom over horisonten.

Tinksmede, Torup Made.

De fortrak ret hurtigt igen og jeg ventede en rum tid uden fotoegnet aktivitet. En enkelt havørn fik en større gruppe gæs på vingerne over Mjang Dam, et syn jeg bare sad og nød på afstand. Efterhånden som solen fik mere fat, blev det nemmere at få øje på puslerier i krattet. Dette eksemplar havde formentlig været i gang længe på samme sted, inden jeg fik øje på det:

Temmincksryle, Torup Made.

En enlig temmincksryle på lang afstand, fouragerende i vegetationen på vanlig anonym facon. Ses her i hvad der ligner yngledragt, der trods alt giver lidt spil i rygfjerene. Den har ellers ry for at være “den kedeligste” af alle smårylerne.

Der skete ellers ikke ret meget fotoegnet den morgen. En enkelt tinksmed forbarmede sig over mig og kom nærmere i sin evige jagt på føde. Her i form af myg og andre småinsekter, som én for én blev plukket fra bladene:

Tinksmed, Torup Made. Bemærk insekterne på bladene.

En enkelt myg tog flugten inden det var for sent:

Tinksmed og flygtende myg, Torup Made.

Fuglen tog sig ret godt ud i morgenlyset. Jeg havde dog ikke tid til at blive hængende ret længe, men nåede at gå en kort tur i området inden hjemturen – og tror jeg har fundet et bedre sted af placere skjulet – næste gang!

Tinksmed, Torup Made.

2 thoughts on “Kort tur til Torup Made

  1. Det er en fornøjelse og inspiration at bladre igennem dit “arkiv” på sitet. Har netop været på Als på ferie og faldt ved et tilfælde over din side. Tak for dine mange stemningsfulde, flotte og imponerende billeder – ikke mindst de mange flugt-skud.

    bedste hilsner
    Mikael Olsen

    1. Hej Mikael, tak skal du have! Jeg er glad for at høre du havde glæde af siden og håber du fortsat “kigger forbi” i ny og næ. Vh. Johan.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *