Kort tur til Torup Made

Opmuntret af weekendens tur til Torup Made, hvor både tinksmede, brushaner og lille præstekraver stillede op til fotos, tog jeg et smut tilbage til maden i dag. Målet var at finde alternative steder at kunne placere sig fra morgenstunden, måske allerede på søndag, såfremt vejrudsigten ellers holder. I dag var vejret elendigt – og så alligevel ikke. Det vekslede således mellem ganske kraftig regn afbrudt af små lommer af solskin. En hvidklire, som jeg desværre ikke formåede at få ordentlige billeder af sidste weekend, viste sig på lang afstand:

Hvidklire på vej mod Torup Mades nordlige afgrænsning

Den viste sig ikke ret lang tid efter igen – denne gang den modsatte vej, hvorefter jeg tabte den af syne.

Hvidklire, Torup Made.

Kort efter kom dens “modpol” forbi:

Sortklire, Torup Made.

Sortkliren her ses i overgang mellem det hvide vinterbryst til sommerens næsten helt sorte udgave. Man aner også akkurat det karakteristiske lille bøj nedad i enden af næbbet. Tinksmede var der igen masser af, men dem valgte jeg ikke at fotografere i dag – de var langt væk og billederne kunne kun blive ringere end weekendens høst. Endnu en kraftig byge fik en lille gruppe insektjagende svaler frem:

Landsvale, Torup Made

Den oversvømmede made blev overfløjet i lav højde i jagt på føde:

Landsvale, Torup Made.

Rørhøgene var der selvfølgelig også:

Rørhøg, han, lige øst for Torup Made

Hunnen kom pludselig flyvende lige mod mig, da jeg var på vej tilbage mod bilen:

Rørhøg, hun, Torup Made.

Jeg har ikke helt besluttet mig for, om turen går til maden igen på søndag, selvom både hvid- og sortkliren kunne være spændende at få gode billeder af. Der er nemlig også set en gruppe pomeransfugle ude i nærheden af Ballum, hvor hedehøgene også er ankommet. Beslutninger, beslutninger…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *