Lidt flere høge fra Ballum

I weekenden forsøgte jeg mig igen med hedehøgene ved Ballum, men det gik ikke specielt godt. Der var sparsomt med aktivitet over markerne og specielt var der alt, alt for stille i den gyldne time, lige efter solopgang, hvor jeg ellers havde sat næsen op efter flotte fotos. En hun sig viste langt om længe over marken, for langt væk og med et lys, der nu allerede var for hårdt:

Hedehøg, Ballum

Som en venlig fugleinteresseret herre svarede, da jeg adspurgt måtte berette om en mager fotofangst: “Sådan er det vist med jer fotografer, I er aldrig helt tilfredse”. Han har en pointe!

En vipstjert satte sig til gengæld pænt og poserede på en knaldgul baggrund:

Gul Vipstjert, Ballum.

Mens jeg ventede på hedehøgene kom en artsfælle forbi:

Rørhøg, formentlig hun, Ballum

Den dykkede ned bag rapsmarken i sin søgen efter føde:

Rørhøg, Ballum.

Ved Husum-Ballum fandt jeg 3 hedehøge, også over en mark, men for langt væk og marken var let eleveret i forhold til vejen. Det begrænsede fotos til “fugl mod himmel” – en kategori af billeder jeg typisk finder ret kedelig, med mindre man er helt tæt på.

En vibe skreg på magen på en pløjemark på vej tilbage mod slusen:

Vibe, Ballum.

Og kort inden jeg kørte tilbage mod Als, kom en han af hedehøg tilbage til den vanlige rapsmark – tilsyneladende uden fangst af føde:

Hedehøg, han, Ballum.

I den kommende weekend tager vi igen til Avnø Vig, hvor jeg håber på gode fotos af småfuglene i området og hvad der ellers viser sig frem. Sidste gang fandt vi ud af, at man faktisk kan sejle et godt stykke op af Sillerup Bæk, inden den smalner for meget til – og der burde være gode muligheder for spændende sangfugle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *