Lidt flere skud af steppehøgen

De seneste par aftener er gået med at få ryddet ud og redigeret (nogle stykker) af de mange billeder af steppehøgen fra Abild jeg fik taget i weekenden. Høgen ser i øvrigt ud til at have forladt området, utvivlsomt trækkende længere østpå for at nå yngledestinationen i eller omkring Rusland. Et eksempel på et af billederne før redigering:

Steppehøg, Abild.

Jeg plejer at starte med beskæringen og herefter justere detaljerne. Da høgen var så længe om at vise sig (eller rettere, at lette fra marken!) var lyset begge dage lidt for “hårdt”, resulterende i skrappe kontraster, udvaskede detaljer og lidt mere grimme baggrunde end ellers. Det kan man delvis kompensere for i redigeringen. Nedenfor det færdigredigerede billede, hvor baggrunden er valgt via en maske og efterfølgende forsøgt gjort mere spiselig, her ved at justere kontrasten ned og aggressivt støjbehandle. Fuglen er blot redigeret på den sædvanlige maner, når der skydes i raw (feks lidt mere mellemtonekontrast, skarphed, kurvejustering etc.)

Nedenfor et lille udvalg. Synes egentlig gallerier i sig selv er kedelige – men måske nok ikke helt så kedelige, når motivet er en steppehøg!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *