Lidt flere småfugle – og et par større

I morges var der igen livlig aktivitet i ribsbuskene og kirsebærtræet ved vores sommerhus ved Avnø Vig. Det fugtige overskyede vejr satte smæld på farverne:

Gransanger(?), Avnø Vig

Denne lille sanger hoppede rastløst rundt i ribsbusken, men forblev tavs. Jeg er rimelig sikker på gransanger på grund af de mørke ben, men et par strofer fra fuglen havde gjort det nemmere.

En spætmejse dukkede op og kæmpede kortvarigt med så vidt jeg kunne se kernen fra et kirsebær:

Spætmejse, Avnø Vig.

Den benyttede sig i øvrigt af en interessant teknik: Kernen blev klemt fast i en passende sprække i barken og kunne herefter hakkes løs på! Det gik dog ikke helt efter planen – kernen blev ved at dratte ned og til sidst gav fuglen op. Jeg er heller ikke sikker på, det er nogen særlig god ide at forsøge at spise kirsebærkerner – de indeholder vistnok cyanid! Efter lidt tid dukkede denne lille fugl op og betragtede fotografen (der i øvrigt sad i sin bil med et lille camouflagenet foran sideruden, med kameraet stikkende ud):

Juvenil Rødhals, Avnø Vig

Det kan vist ikke være andet end en unge af rødhals! De lange guirlander af spind i baggrunden, er fra spindelmøl, der i øjeblikket er meget aktive.

Efter yderligere en stund brød stedet ud i en vældig larm af advarselskald fra diverse arter, hvorefter to musvåger dukkede op:

Musvåge på stråtag – med skrigende artsfælle på vej! Desværre er fokus ikke ramt ordentligt, en smule frontfokuseret.

De forsvandt hurtigt igen og jeg fik desværre ikke ordentlige billeder i hus. Der er i øvrigt en del af dem i området. På en nærliggende mark er høet presset i rundballer og i eftermiddags så jeg intet mindre end 4 musvåger siddende spredt på marken på hver deres rundballe. Man kunne selvfølgelig forsøge med et skjul fra morgenstunden, men musvåger er utroligt vagtsomme og svære at komme tæt på – selv med skjul.

Musvåge på rundballe i silende regn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *