Lidt mere hedehøg

Det blev kun til en kort tur til Ballum i dag – for det første kom jeg to timer senere afsted end planlagt (jeg var åbenbart for søvnig) og for det andet var jeg nød til at køre tilbage mod Høruphav allerede 9.30. Ankomst ca 7.15. Det tog en del ture frem og tilbage langs kystvejen, der løber parallelt med diget, inden høgen viste sig:

Hedehøg, han, Ballum Sluse.

Jeg havde mit vanlige camouflagenet foran vinduet i bilen og høgen virkede meget ligeglad med min tilstedeværelse – men sendte dog af og til et blik i min retning:

Hedehøg, han, Ballum Sluse.

Herefter sås høgen elegant fouragerende langs diget:

Fouragerende hedehøg, Ballum Sluse.

Bevægeligheden og udsynet er begrænset, når der fotograferes fra bil, så jeg mistede den kort tid efter ovenstående billede er taget af syne. Den blev genfundet en halv times tid senere siddende i en busk:

Hedehøg, han, Ballum Sluse.

Der sad den vel et kvarters tid før den fortsatte og forvandt i nordlig retning langs diget:

Hedehøg, han, Ballum Sluse.

Så var busken jo pludselig ledig igen – og jeg nåede ikke at køre videre før disse to ankom og startede en pudsig duet i svenske (farve)toner:

Gul vipstjert og Blåhals, Ballum Sluse.

Jeg har i øvrigt en plan om at prøve en tur helt ude ved slusen med skjul, der så placeres ved ebbe – så burde det nemlig være mulig at få “presset” fuglene ind på god fotoafstand ved stigende vandstand. Måske i løbet af de næste par uger såfremt vejret (og min kone) tillader det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *