Lidt mere Mandarinand, en svane og en hejre

Fik endelig taget mig sammen til at få luget ud på sd-kortet og harddisken. Den flotte Mandarinand fundet forleden ved Trillen, lå der en del billeder af på kortet. Nedenstående er taget lidt senere på dagen i lidt mindre flatterende lys. Desuden forsøgte jeg med min 1.4 teleconverter. Noget jeg stort set altid fortryder, bagefter:

Mandarinand. Trillen.
Mandarinand, Trillen.

Telekonverteren forstørrer det sete og giver indtryk af længere brændvidde på bekostning af skarphed og lys. Det her benyttede eksemplar “konverterer” linsen til en 840mm f5.6. Og hvorfor fortryder jeg stort set altid når jeg endelig benytter den? Fordi autofokushastigheden tager et dyk og man mister desuden et fuldt stop lys (svarende til at måtte nøjes med den halve mængde).

Fuglen kunne dårligt være i billedet – sjældent det sker!
Mandarinand-portræt.
Mandarinand, Trillen.

Vi slutter med en enkelt svane og fiskehejre taget i nærheden af henholdsvis Kruså Møllesø og Jem og Fix i Sønderborg:

Der rækkes tunge af fotografen..
Fiskehejre, Sønderborg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *