Lille skallesluger ved Bundsø

Torsdag drog jeg trods regnvejr mod Bundsø, hvor jeg et par gange i løbet af de seneste par uger havde set 2-3 par af lille skallesluger i søens nordende, ret tæt på parkeringspladsen mellem Oksbøl og Broballe. En enlig han rastede under de overhængende træer ved den nordlige bred, men tog sig en tur efter jeg havde rumsteret rundt med mit skjul. Tæt på kom den aldrig – her et skud croppet en hel del:

Lille skallesluger, Bundsø.

Den grønne baggrund skyldes såmænd en græsplæne – der ligger huse med grunde helt ned til søens bred. Ikke værst! En toppet lappedykker kom ret tæt på:

Toppet lappedykker, Bundsø.

Meget typisk for netop den art at vove sig nær. Ænder (fraset gråænder) synes jeg normalt er noget mere skeptiske. Skalleslugeren kom desværre ikke nærmere, her et skud mere med knejset nakke:

Lille skallesluger, Bundsø.

Så skete der ikke rigtigt noget den næste halve times tid, indtil et par knarandrikker dukkede op:

Knarandrikker, Bundsø.

Stort postyr kort efter, da en gammel havørn tog en runde over området. Den cirklede nærmest lige over min position, som umuliggjorde fotos. Andrikkerne var ikke længe om at fortrække:

Knarandrik, Bundsø.

Som det anes, er lukkertiden på 1/1250s ikke helt hurtig nok til fastfrysning af vingerne. Der var faktisk heller ikke ret meget lys at gøre godt med! Iso ender på 4000. Et mere hvor det smukke og artskarakteristiske vingespejl ses:

Knarandrik, Bundsø.

Så var stille igen en rum tid, hvor jeg kunne konstatere, at man hurtig bliver kold, delvist nedsunket i vand i februar måned! Heldigvis kom en hun af lille skallesluger ind og kiggede til mig – det varmede da lidt:

Lille skallesluger, Bundsø.

Her croppet maksimalt, jeg gætter på at afstanden var omkring 12-14 meter:

Lille skallesluger, Bundsø.

En flot lille fugl, der desværre kort efter svømmede i sydlig retning langt ud i søen, hvor det ikke var muligt at følge den. Et sidste skud, hvor den flotte hvide bug vises frem:

Lille skallesluger, Bundsø.

Jeg forsøger nok en gang mere – denne gang ved Mjels Sø, hvor jeg også har set en del par holde til. Fotos kræver dog roligt vand og læ – og der er Mjels sø ret udfordrende. Vi må se, hvad det bliver til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *