Lundsanger ved Rømø Kirkeby

En kort indlæg med en lille serie fotos fra tidligere på ugen, hvor jeg besluttede mig for en lille omvej på ud mod Sønderstrand på Rømø, hvor målet var hvidbrystet præstekrave. Omvejen var ikke ret stor, for ved Kirkeby, også på Rømø, havde en sjælden sangfugl taget ophold den seneste uges tid. Jeg parkerede bilen ved kirken og fandt efter bare et(!) minut fuglen i noget krat bag præstegården – den lod sig let lokalisere på den karakteriske sang. Her mit første foto, der ikke ligefrem lovede godt:

Lundsanger, Rømø Kirkeby

En meget lille fugl, der konstant vimsede rundt i tæt krat, skiftevis syngende og fouragerende. Lukkertiden satte jeg til 1/1600s, som egentlig er i underkanten til den slags – men grundet overskyet vejr og det skyggefulde sted, var det alt for optimistisk grundet den akutte mangel på lys. Resultat: Masser af støj (iso endte på 8000!). Aktionskud var dermed udelukket og jeg måtte i stedet satse på mere poserende skud og forhåbentlig fange den i et stillesiddende øjeblik. Lukkertiden røg ned på 1/400s til dette sangskud i fuldstændigt umuligt lys:

Lundsanger, Rømø Kirkeby

Heldigvis valgte fuglen på et tidspunkt at sætte sig mere frit og lidt lavere i krattet – dermed undgik jeg det grimme modlys. Her et nænsomt beskåret skud:

Lundsanger, Rømø Kirkeby

Og her på samme gren – med friskfanget orm:

Lundsanger, Rømø Kirkeby

Trods en meget langsommelig lukkertid på 1/320s ender vi alligevel på iso 2000. Billedet er renset lidt for støj efterfølgende!

Her igen poserende i de meget dunkle opgivelser:

Lundsanger, Rømø Kirkeby

Og farvel og tak hr. fotograf:

Lundsanger, Rømø Kirkeby

En meget samarbejdsvillig lille fugl, som jeg ikke havde haft fornøjelsen af før. Og hvad med de hvidbrystede præstekraver? Det gik ikke specielt godt, men et par enkelte fotos kom dog i hus – sammen med en masse sand! Måske et senere indlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *