Mandarinand ved Trillen

Kort efter solopgang gik vi en tur ved Trillen i dag. Det er såmænd ikke særlig tidligt i disse dage – solen kommer først over horisonten cirka kvart i ni! En hættemåge tog sig en morgenflyvetur:

Hættemåge, Trillen.

Det var særdeles lavvandet. En krage skiftevis gik og hoppede sig en tur i sandet:

Krage, Trillen.

Ude ved “Lille Trille” landede et par toppede skalleslugere:

Toppede Skalleslugere, Trillen.

I det samme bemærkede jeg en lille fugl lande i sandet helt ude ved bredden. Jeg nåede et enkelt foto, inden den lettede:

Bjergpiber, Trillen.

Det lyse bryst og øjenbrynstriben afslører Bjergpiber, der er relativ sjælden herhjemme. Det er faktisk første gang jeg har set Bjergpiber ved Trillen – og i det hele taget! Jeg nåede desværre ikke at komme tættere på inden den fløj videre – ovenstående billede er således meget hårdt beskåret.

På tilbagevejen skilte en and sig pludselig ud i en lille gruppe gråænder der rastede ved rampen i lystbådehavnen:

Mandarinand, Høruphav Lystbådehavn.

Den ser jo noget eksotisk ud – og kommer da oprindeligt også fra Østasien. Fuglen er formentlig en undsluppen fangeskabsfugl. De ses dog jævnligt og der findes små bestande i Europa, så måske kunne det også være en af dem på afveje.

Mandarinand, Høruphav Lystbådehavn.

Efter at have siddet lidt på rampen, drog hele flokken af ænder ud i vandet og svømmede rundt på må og få i den næsten tomme lystbådehavn.

Mandarinand, Høruphav Lystbådehavn.

Vi må se om den bliver hængende de kommende dage, det ville være rart med nogle billeder i en smule sollys – for rigtigt at få de smukke farver frem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *