Margrethekog med glimt af steppehøg

Turen i dag gik ikke som håbet. Målet var anstændige fotos af steppehøgen, der i øjeblikket ser ud til at holde pause i trækket sydpå og i hvert fald de seneste 4-5 dage er set i den sydligste del af Margrethekog:

Margrethekog med min egen markering i google maps.

Jeg placerede mig ved foden af det gamle dige og kiggede således mod vest i medlys – i håbet om at fuglen ville vælge at fouragere over engen i min retning. Men nej – bortset fra et kort glimt af fuglen kort efter ankomst (der naturligvis fik optimismen gevaldigt i vejret), så jeg intet til høgen i godt to timer. I mellemtiden fik jeg dog fornøjelsen af en ung rørhøg, der nysgerrigt checkede mig ud:

Rørhøg, Margrethekog.

Ret heldigt fik jeg ikke længe efter øje på en dværgfalk flyvende helt lavt over engen i min retning – heldigt fordi jeg konstant sad med fokus rettet mod det fremskudte dige, hvor jeg tidligere havde fået et glimt af steppehøgen.

Dværgfalk, Margrethekog.

Falken fløj i høj fart forbi min position og desværre om bag en del krat, da den var nærmest. Her et foto, hvor fuglen er “dehazed” grundet krattet i forgrunden – med et nogenlunde resultat:

Dværgfalk, Margrethekog.

Et flugtskud mere, hvor der ses tydelig skægstribe og en ret frisk udseende fjerdragt – efter alt at dømme en ungfugl:

Dværgfalk, Margrethekog.

Billedet for oven tigger ligefrem om en hårdere beskæring, men bliver i så fald lidt “pixeltrængende”. Jeg plejer at holde mig til godt 3200 pixels på langs eller derover, da billederne (i hvert fald på min skærm) ellers mister skarphed og “pop”. Ser man normalt sine billeder på en mobil eller en mindre tablet er det dog intet problem med som her godt 2500 pixels på langs. Eller hvad? Døm selv:

Dværgfalk, Margrethekog.

Og hvad med steppehøgen. Jo, endnu et glimt blev det til:

Steppehøj, Margrethekog.

Høgen er den hvide prik midt i billedet! Her et megagigacrop:

Steppehøg, Margrethekog.

Jo, den er god nok: Spidsvinget lys høg, med de for hannen typiske kileformede sorte partier på vingespidserne uden sort bagkant. Der er nok tale om en mindst 2k, måske 3k, da oversiden var noget uregelmæssig at se på. De billeder var dog om muligt endnu dårligere og er for længst slettet.

Tid havde jeg desværre ikke mere af og kørte herefter en god times tid tilbage til Als.

Måske gør jeg et forsøg mere i weekenden – ellers også bliver det måske i stedet et forsøg på at opleve sort sol ved Hasberger See, hvor stærene de seneste dage har valgt at raste for natten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *