Mellemflagspætten i Gråsten #2

En kort tur i dag til Gråsten blev det til. Optimismen fejlede åbenbart ikke noget, for trods søndagens vanskeligheder med at finde den sjældne spætte og dagens gråvåde vejr, håbede jeg alligevel på lidt bedre fotos end søndagens ret så elendige nogle af slagsen.

Efter en lille halv times søgen havde jeg intet fundet fraset en stor flagspætte, der kortvarigt fik pulsen lidt op. Heldigvis kunne en venlig fugleinteresseret herre lede mig på rette spor – han havde få minutter forinden set fuglen, der dog nu igen var forsvundet. Efter at have stået og kigget intenst på en hel del nøgne træer (utroligt hvad man kan bruge sin tid på!) var heldet med os:

Mellemflagspætte, Gråsten.

Fuglen var desværre et godt stykke væk og udsynet forstyrret af smågrene og kviste. Et par store flagspætter var også på færde og jagede flere gange lillebroderen fra træ til træ – indtil den åbenbart til sidst fik nok og fortrak. Vi forsøgte at genfinde fuglen en halv times tid – uden held.

Mellemflagspætte, Gråsten.

Begge billeder er hårdt beskårede og som det ses taget i elendigt lys. Ikke ligefrem en markant forbedring fra sidste besøg hvad fotos angår, men fuglen var såmænd hele turen værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *