Mellemflagspætten i Gråsten #3

Dagen i dag bød langt om længe på lidt sol og det blev derfor til endnu en tur til Gråsten i håbet om bedre belyste billeder af den, efter alt at dømme stationære, mellemflagspætte i skoven op ad Gråsten Slot. Jeg ankom omkring 14.15 og havde således cirka 1½ time inden solnedgang til at finde spætten og forhåbentlig få nogle fotos i hus. Min kone ville heldigvis også gerne med (nok mest for gåturens skyld og knap så meget sjældne spætter) for efter en times forgæves eftersøgning lykkedes det hende at lokalisere nogle svage bankelyde, der efter yderligere intens stirren på diverse trætoppe, viste sig at komme fra det sjældne kræ. Lyset var desværre på det tidspunkt aftaget meget og billederne blev derefter:

Mellemflagspætte, Gråsten.

Billedet for oven og det næste er taget lige inden solen forduftede fuldstændigt fra skoven:

Mellemflagspætte stirrer på fotografen, Gråsten.

En stor flagspætte viste sig i nabotræet – så 2 ud af 3 gange jeg har observeret mellemflagspætten, har den været i selskab med en stor flagspætte. Næppe tilfældigt. Efter ovenstående billede er taget, fløj spætten over på modsatte side af stien og fortsatte sin fouragering:

Mellemflagspætte, Gråsten.

Et par andre fugleinteresserede kom forbi og deltog i “festen” – med tiltagende dæmpet belysning:

Mellemflagspætte, Gråsten.

Alle billederne er croppet til smertegrænsen og et par stykker mere end det – samt efterbehandlet en hel del. På stedet trak jeg eksponeringen op med 2/3 stop – kameraet undereksponerede nemlig konsekvent på grund af den lysegrå himmel, der på de ucroppede billeder fylder nok til at “snyde” lysmålesystemet.

Mellemflagspætte, Gråsten.

Læg mærke til den flotte røde isse der når (stort set) helt ned til den hvide kind. På stor flagspætte har ungfuglene også rød isse – men altid med tydelig sort kant mellem issen og kinden (her havde det været passende med et illustrativt billede – men jeg har desværre intet billede af yngre store flagspætter – endnu!)

Mellemflagspætte, Gråsten, iso 4000.

Tre ture er det blevet til. En enkelt ( i dag) med godt fotolys, men uden fugl før lyset igen var for ringe. En tur mere måske?

Mellemflagspætte, Gråsten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *