Morgenfriske skalleslugere

Solopgangen ved Avnø Vig var særlig flot i morges. Nattens klare vejr havde fået temperaturen til at falde og luften kunne derfor ikke holde på det fortættede vand. Det fandt åbenbart selv ud i diverse sprækker og dannede en fin dis, der bare gjorde det hele endnu smukkere:

Det ser måske ud som om, der er rigeligt lys på billedet, men det er bestemt ikke tilfældet. En gruppe alt for morgenfriske toppede skalleslugere fløj kort efter ind og besluttede at nærme sig min position – sikkert fordi jeg for dem var ligeså utydelig som omvendt!

Toppede skalleslugere, Avnø Vig.

To hanner gjorde kur til en enkelt hun og var vist så optagede af deres ærinde, at de svømmede ganske nær. Jeg var måske heller ikke nem at se i det ganske sparsomme lys:

Der gøres kur…
Og duelleres?

Herefter trak de noget længere ud i vigen igen og efter nogen tid fortrak den ene af hannerne. Den tilbageværende bejler fortsatte ufortrødent:

Hvad gør man ikke for at imponere!

Endnu længere ude i vigen fortsatte spillet, der muligvis endte med en parring. Hunnen blev gentagne gange trykket ned i vandet – på billedet nedenfor havde den fået vendt sig om på en eller anden måde:

Skalleslugerparring?

Særdeles interessant episode at overvære – men næste gang må de gerne vente en halv times tid inden ankomst – det ville give lidt mindre støj i billederne!

Lidt bonusbilleder fra samme morgen:

Skarv, lige efter den så mig!
Knopsvane, Avnø Vig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *