Morgentur ved Hejlsminde Nor

Søndag morgen stod jeg lidt tidligere op end resten af familien og kørte det korte stykke fra sommerhuset ved Fjelstrup til Hejlsminde Nor lidt længere nordpå – det tog såmænd bare 12 minutter – også selvom jeg stoppede på vejen og tog et skumringsbillede af en flot lys musvåge på formentlig regnormejagt på en mark:

Musvåge, Fjelstrup.

Det var næsten skyfrit og solen var allerede kommet fri af horisonten, da jeg ankom til naturstien ved noret. En storspove fløj forbi i stærkt modlys:

Storspove. Hejlsminde Nor

Og kort efter kom en artsfælle forbi – i medlys og lidt nærmere:

Storspove, Hejlsminde Nor

En ornitolog foretrækker jo nok billede nummer 2 – jeg kan dog bedre lide det første! En tredje storspove søgte efter føde i dyndet – nu igen i modlys:

Storspove, Hejlsminde Nor.

Lidt længere oppe at stien, hvis første og klart mest interessante del foregår let eleveret på brædder lagt tværs gennem fugtigt moselandskab, sad en rørspurv i sit rette element:

Rørspurv, Hejlsminde Nor.

En lille anonymt udseende fugl dalede roligt ned fra himlen og jeg tog en serie billeder af den formodede lærke – men jeg blev snydt:

Engpiber, Hejlsminde Nor.

Når man, som jeg gjorde den morgen, bare slentrer rundt med kameraet, kommer fuglene aldrig rigtig tæt på – til gengæld slipper man for at sidde og fryse i en eller anden umulig stilling i et krat! Alle de viste billeder er således særdeles hårdt beskårede (med storspoven i medlys som den eneste undtagelse). En havørn viste sig langt ude over noret og fløj til at begynde med i min retning – der gik dog ikke længe før den desværre ændrede kurs, helt sikkert på grund af min tilstedeværelse:

Havørn, Hejlsminde Nor, ekstremt crop.

En trio af fugle jog hinanden rundt i luften langt ude over en mark:

Beskæres der yderligere(!) ses en stakkels kærhøg blive mobbet af et par krager:

Krager mobber kærhøg, Hejlsminde Nor.

En anden kærhøg kom kort efter en smule tættere på:

Blå Kærhøg, Hejlsminde Nor.

Den fløj herefter noget længere ud mod norets sydlige bred og blev derude jaget bort af en gruppe viber. Det var dog trods alt for langt væk til brugbare billeder. Tilbage ved sommerhuset fortsatte det gode vejr resten af dagen og aftenen med. Den stjerneklare kolde nat tog sig godt ud:

Stjernehimmel, Fjelstrup

Lyset forneden i billedet er “lysforurening” fra Haderslev. Stjernebilleder fungerer egentlig bedre med et mere vidvinklet objektiv, men det har jeg ikke (endnu). Billedet her er således taget med et 35mms objektiv og 13 sekunders eksponering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *