Mudret tur til Torup Made

Fik taget mig sammen og hentet flydeskjulet op fra kælderen, slæbt det ned til Torup Made tidligt lørdag morgen og samlet det i skumringen. Ret bøvlet! Ideen var en placering i madens østlige del, hvor jeg ikke før har forsøgt mig – men ved tidligere besøg på afstand set både sølvhejrer, svaleklirer og sågar et par traner. Efter ankomst kunne jeg igen konstatere at maden var meget lavvandet (måske endnu mere end vanligt grundet den ret varme sommer) og jeg placerede mig derfor i en tidligere drænrende, hvor vanddybden vel var omkring 100 cm og derfor noget mere behageligt for nakken! De nederste 40 cm var dog en værre gang mudder, som der faktisk i det hele taget var rigeligt af. Efter kort venten i pløret (utroligt hvad man udsætter sig selv for!) landede dagens første fugl foran skjulet:

Tinksmed, Torup Made.

Lys var der endnu ikke ret meget af og lukkertiden nødtvunget derfor noget sløv i det – 1/400s. Af serien på 20 billeder, var ovenstående det eneste nogenlunde skarpe – nok fordi fuglen efterhånden var kommet så meget ned i fart at lukkerhastigheden akkurat slog til.

Her en fiskehejre i solens allerførste stråler:

Fiskehejre, Torup Made.

Og endnu et par tinksmede på afstand. Billedet er ubeskåret og viser madens mudrede flade. De hvide konturer i baggrunden er desværre ikke sølvhejrer, men hættemåger:

Tinksmede, Torup Made.

Mens jeg sad og håbede på en svaleklire (som ofte lod sig høre nær ved) fløj en meget ung vipstjert ind og betragtede mig – eller rettere skjulet:

Hvid vipstjert, Torup Made.

Billedet er stort set ucroppet – så den var meget nær minimumsgrænsen for fokus. Det var denne her også – faktisk måtte jeg forsigtigt trække mig lidt tilbage i pløret for at opnå fokus:

UFO (Uidentifceret Fjerpudsende Objekt), Torup Made.

Men hvilken fugl er der mon tale om?

Mudderklire!

Her endnu en tinksmed på vej til landing i pløret – nu med sol på:

Tinksmed, Torup Made.

En artsfælle på vej mod min position. Billedet er let misfokuseret, men jeg synes det skulle med alligevel:

Tinksmed, Torup Made.

Et par skud mere af den tillidsfulde mudderklire:

Mudderklire, Torup Made.

Og her uden sol, der giver et helt andet udtryk:

Mudderklire, Torup Made.

Dobbeltbekkasiner så jeg en del af på lang afstand. Et enkelt eksemplar sad kortvarigt i mudderet foran mig – men desværre stadig ret langt væk:

Dobbeltbekkasin, Torup Made.

Vi slutter med en lille serie af en ung lille præstekrave, der må være klækket inden for de seneste uger. Her på vej ind i “mit” område:

Lille præstekrave, Torup Made.

Igen en smule misfokuseret – men flugtskud af juvenil lille præstekrave hænger ikke på træerne! Samme fugl på jagt efter føde, med muddersprøjt og det hele:

Lille præstekrave, Torup Made.

Og her med gevinst. Der skal ses godt efter, men den har faktisk fanget en lille larve af en slags – formentlig en myggelarve:

Lille præstekrave, Torup Made.

Her beskåret helt ekstremt:

Lille præstekrave med myggelarve(?), Torup Made.

Ingen sølvhejrer, svaleklirer eller traner – men til gengæld en del andre gode skud på kortet. Og ikke mindst masser af mudder på skjul, tøj og faktisk også kameraet – det var dog heldigvis ikke alvorligt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *