Nærkontakt med musvåge

Som skrevet i seneste indlæg havde jeg planer om endnu et forsøg med den sjældne hvidøjede and ved Kruså, hvilket fandt sted i går formiddag. Den viste sig desværre endnu engang usamarbejdsvillig og nægtede at komme inden for bare nogenlunde acceptabel fotoafstand. Her sammen med en gruppe gråænder og et par troldænder:

Hvidøjet and, Kruså.

Det er faktisk en ret lille and, som tydeligt ses, når den som her svømmede sammen med gråænder. Oftest foretrak den dog troldænder som eneste selskab, men desværre også alt for langt væk. Her nok det mindst ringe foto af anden fra den formiddag:

Hvidøjet and, Kruså.

Afstanden var simpelt hen alt alt for stor. Billedet kan måske nok holde til en endnu hårdere beskæring, men det går jo så udover skarpheden. Bedre held næste gang, hvor den jo for eksempel kunne vælge at blive i denne lille gruppe gråænder, der kom noget tættere på:

Gråænder, Kruså.

Eller måske slå følge med denne enlige blishøne:

Blishøne, Kruså.

Som indlæggets overskrift mere end antyder, fik jeg heldigvis en trøstpræmie i form af en nærgående musvåge. Jeg havde netop konstateret, at andeparret på nedenstående billede ikke var særlig sjældne, da noget “andet” bevægede sig i billedet:

Troldænder og UFO, Kruså.

Læg mærke til konturerne af rovfuglen med kurs direkte mod fotografen! Jeg fik heldigvis kameraet til at låse fokus på fuglen og her ses resultatet et par vingeslag senere:

Musvåge, Kruså.

Den fortsatte kursen mere eller mindre direkte mod min position og drejede først af få meter fra mig. Nedenstående foto er kun ganske let beskåret:

Musvåge, Kruså.

Og her croppet til 3240 pixels på langs – klik det gerne op i stor størrelse:

Musvåge, Kruså.

Igen ingen gode fotos af den sjældne hvidøjede and, men til gengæld en samarbejdsvillig musvåge – som vel er mindst ligeså sjældent. Min stædighed fordrer dog endnu et besøg på lokaliteten efter den efterhånden ret så irriterende (udover sjældne) and!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *