Ny fuglequiz – tæt på!

Som (de få!) læsere af denne blog måske har bemærket, har det været lidt sløjt med nye indlæg de seneste uger. Det skyldes flere ting, men først og fremmest et uheld med fotografens ene tommelfinger, der har umuliggjort fotografering. Fingeren er heldigvis i bedring og jeg regner med en tur i mellemdagene – såfremt vejret ellers arter sig.

I mellemtiden har jeg bikset med en ny lille quiz, der i programmeringen har voldt en del udfordringer (for de teknisk interesserede: Især css-delen har drillet grundet quizzens dynamiske elementer) og derfor har været længe undervejs. Billeddelen har også været mere tidskrævende, da hvert enkelt foto er udvalgt blandt “arkivet” og efterfølgende beskåret på en passende maner. Det betyder selvfølgelig også at antallet af billeder er betydeligt mindre for denne quiz, nemlig lige præcis 450 og omkring 150 arter. Det blegner jo lidt i forhold til de 7292 billeder fordelt på 203 arter, som dagens fuglequiz genereres udfra!

For ikke at “lære” billederne alt for hurtigt at kende, har jeg derfor valgt ikke at give mulighed for en tilfældigt genereret “tæt på-quiz”, som jo er muligt med “dagens fuglequiz”. I stedet må man nøjes med een frisk generet quiz hver dag – i hvert fald indtil billeddatabasen er blevet lidt større.

Du finder quizzen HER!

God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *