Olde og Ketting (plus Nor)

Forleden gik vi en tur rundt om Oldenor med start ved lystbådehavnen ved Dyvig:

Oldenor, klip fra naturstyrelsens folder, klik for fuld pdf!

Turens især første halvdel er meget smuk og kan varmt anbefales. Stien er langs hele den sydlige del af noret lagt ganske tæt på vandet, hvor der i hvert fald i øjeblikket er et væld af fugleliv. Isfuglen sås flyve i raketfart lavt over vandet – forudgået af det sædvanlige høje pip! Lidt længere østpå vrimlede det med blishøns. Jeg har faktisk sjældent set så mange på én gang:

Kig mod vest i retning mod Dyvig. Blishøner en masse!

Turen tilbage, nord for noret, bringer en lidt længere væk fra vandet og det sidste stykke gås på almindelig landevej – der dog er yderst beskedent befærdet. Et par sanglærker legede tag-fat i høj fart og krævede en del forsøg før fokuseringen ramte plet:

Sanglærker, Oldenor.

Ketting Nor besøgte jeg i dag på vej hjem fra arbejdet i Nordborg – det er såmænd kun en beskeden lille omvej! Vejret var elendigt med gråt i gråt og kraftig blæst blandet med regn. Det forhindrede dog åbenbart ikke denne fugl i en fødesøgende flyvetur:

Ketting Nor – med fugl.

Den var LANGT væk, men alligevel tæt nok på til at afsløre en høge-agtig flugt med vingerne i v-stilling. Den besluttede sig desværre ikke for at flyve ret meget tættere på mig, men jeg tog nogle “doku-shots”:

Hvid overgump afslører kærhøg. Håndens 5 fingre fortæller, at der her er tale om en blå kærhøg. Jeg synes umiddelbart det ligner en hun, men der kan vist nok også være tale om en juvenil han? Det tror jeg ikke, hverken jeg eller billederne er gode nok til at afgøre!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *