Opgraderet galleri

Jeg har hele tiden gået og troet mit webhotel til futo.dk havde en ret skrap data-begrænsning på grund af den lave pris (for de nysgerrige: 17 kr/mdr). Det viser sig ikke at være tilfældet – der er faktisk fri trafik, men til gengæld ikke så meget plads at gøre godt med – dog mere end nok indtil videre. Jeg har derfor “opgraderet” billederne i galleriet med lidt mindre kompression og lidt højere opløsning:

Isfugl, Mjang Dam

Ovenstående eksempel er taget ved Mjang Dam – uden skjul! Jeg sad og kiggede efter/ventede på skægmejser, da den på vanlig lydløs maner fløj ind og satte sig på en gren ca 6 m foran mig – efter kort tid forinden at have givet et lille højfrekvent pip fra sig. Sådan synes jeg tit det er med isfuglen – den høres ofte først og dukker så lydløst op kort tid efter.

Seks meter er i øvrigt lige præcis den korteste fokus-distance for min gamle Minolta 600 mm tele – og er man heldig nok til at komme så tæt på, kan billedet beskæres ganske kraftigt og fortsat være fyldt med detaljer:

Samme fugl, hårdt crop

Havde fotografen været lidt hurtigere på fingrene, var eksponeringen trukket 1/3 stop ned – så havde de hvide partier ikke været akkurat overeksponeret og dermed “brændt af”. Da jeg tænkte på det og sikkert lidt febrilsk fumlede med knapperne fløj fuglen!

For flere “opgraderede” billeder klik på galleri i menuen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *