Opsamling fra Mandø med mere

Et kort indlæg med de ret få fotos jeg præsterede at få på kortet i forbindelse med en famileweekend på Mandø forrige weekend. Vejret var mestendels elendigt med spredte byger, men først og fremmest præget af hård vind under hele opholdet. Se bare denne skestork ved Låningsvejen, med blæst i fjertoppen:

Skestork, Låningsvejen, Mandø.

Samme fugl, kort efter:

Skestork, Låningsvejen, Mandø.

Der var ikke så megen tid til fotografering, hvilket vejret heller ikke ligefrem indbød til. Her et tyrkerduepar, der holdt til lige uden for vores lejede hus:

Tyrkerduer, Mandø.

Utroligt nok mine første fotos af tyrkerdue! Bagholdsangrebet for oven lykkedes i øvrigt ikke – hunnen gad åbenbart ikke at parre sig (igen, for jeg havde overværet en parring kort forinden). Her et skud mere af hannen i flugt:

Tykrerdue, Mandø.

Af andre arter uden for huset, var en sangdrossel ofte at se. Her søgende efter føde til ungerne, som helt sikkert var lige i nærheden:

Sangdrossel, Mandø.

Og så var der lige den her, der kortvarigt fik mig ud af en eller anden fejlagtig “sjældenheds-tangent”. Jeg synes den var meget klejn, så “forkert” ud og det havde tilmed stormet dagen forinden og jeg befandt mig på Mandø: Det kunne måske dreje sig om en sjælden snapper!? Jeg sendte straks et billede til en mere kyndig end mig – og fik at vide at det selvfølgelig bare var en helt almindelig broget fluesnapper. Ak ja. Men flot er den da, sjælden eller ej:

Broget fluesnapper, Mandø.

Ved nordsiden af øen var der masser af kobbersnepper, her taget i dagens første lys i blæst og gråvejr:

Lille kobbersnepper, Mandø.

Og her en lille video af den samme flok fouragerende i strandkanten. En meget morgenfrisk hundelufter fik hele flokken på vingerne til sidst:

Her et enkelt eksemplar i flugt med faskiner i baggrunden:

Lille kobbersneppe, Mandø.

Og det var sådan set det fra Mandø – bortset fra denne rørhøg, der viste sig ved Låningsvejen på vej fra øen. Her dykkende ned i rørene, måske efter et spottet bytte:

Rørhøg, Mandø

Og her med Mandøs dige i baggrunden:

Rørhøg, Mandø.

Vi slutter med en lille serie fotos fra Mjang, som jeg besøgte forleden – på et meget uegnet tidspunkt fotomæssigt, nemlig midt på dagen. Grimme kontraster og varmedis prægede “høsten”. Her en sølvhejre, der pludselig fløj ret tæt forbi min position og ovenikøbet med en nyfanget fisk i næbbet. Ærgerligt med det elendige lys, når det nu endelig lykkedes at komme rimelig nær denne meget sky art:

Sølvlhejre, Mjang.

En nysgerrig stor præstekrave skulle hen og se, hvad jeg var for en. Den korte afstand kan kompensere lidt for varmedisen, men hjælper selvfølgelig ikke på det hårde lys:

Stor præstekrave, Mjang.

Og her et portræt-crop, der lader sig gøre, grundet den korte afstand til fuglen:

Stor præstekrave, Mjang.

Og sidste skud i denne omgang, endnu en rørhøg, men denne gang en flot han på togt:

Rørhøg, Mjang.

Jamen, hvorfor dog bevæge sig afsted med kameraet under så elendige lysforhold? Tja, terrænet sonderes jo i forhold til fremtidige ture – og desuden kan jeg ikke lade være!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *