Sejltur på Haderslev Dam

Påskeferien tilbringes i sommerhuset nord for Haderslev. Det fantastiske vejr indbød til en sejltur og efter en kort køretur befandt vi os i agterstavnen på “Dorothea”, som i 2018 genstartede turistsejladsen på Haderslev Dam – efter en pause på næsten 15 år. Båden er i øvrigt helt ny og eldreven – så man hører faktisk kun propellens snurren i vandet.

Fjordterne, Haderslev Dam.

En fjordterne hilste på, siddende på en af pælene, der markerer ruten til den årligt afholdte kapsejlads. Billedet er taget i skråt modlys som udvasker kontrasterne lidt. Længere oppe i retning mod Hindemade passerede vi mågeøen:

Mågeøen. Navnet giver god mening!

Ifølge skipperen er græsset totalt væk når mågerne forlader øen efter ynglesæsonen er slut. Det hele kan så starte forfra næste sæson og mågerne ankommer nærmest præcist samme dag hvert år – plus minus et par dage.

Mågeøen med det nu forladte Haderslev Sygehus i baggrunden.

Efter flere stop undervejs gik turen den modsatte vej tilbage mod inderdammen. En anden fjordterne poserede velvilligt:

Fjordterne på fjordternetoilet.

Medlys denne gang – og det giver en noget bedre detaljeringsgrad og spil i fjerene. Læg mærke til sort spids på næb og (ses bedst på forrige billede) de lidt længere ben, hvor knæ er synlige. Havternen ligner, men næbbet mangler den sorte spids og benene er kortere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *