Småt med skud

Ingen fototure er det blevet til den seneste uge (godt og vel endda) grundet mangel på tid. Der er ellers masser af interessante arter i området lige nu: Savisanger i Tønder, kærløber i Højer, silkehejre på Nordals og meget mere. De sjove stylteløberne ved Torup Made ser til gengæld ud til at være forduftet igen. Her et skud mere af parret, pudset og plejet i capture 1:

Stylteløbere, Torup Made.

En bomlærke fra Ballum-egnen, fotograferet engang i forrige uge fandt jeg også på kortet:

Bomlærke, Ballum.

Et “bonusskud”, der blev taget mens jeg egentlig lå og ventede på en lille gruppe af pomeransfugle – der dog desværre valgte at flyve bort, da bondemanden kom lidt for nær i sin ATV. Inden da kom bomlærken heldigvis forbi og poserede fint.

Vi slutter med en mere eksotisk art – for når der ikke er tid til at komme ud, må man nøjes med familiens undulat. Her et makroskud taget med en oldsag fra Minolta, der trods sin alder tegner superskarpt – hvis man da ellers kan ramme fokus (her forsøgt ramt på øjnene) og få dybdeskarphed nok. I dette tilfælde er den vel omkring 2-3mm(!) og trods blænde 2.8 ender vi på iso 10000:

Sofus, familiens undulat.

Weekenden tilbringes i sommerhuset. Måske isfuglen er tilbage. Jeg drømmer stadig om et flugtskud af det blå lyn, lige over vandniveau og direkte mod kameraet. Det bliver formentlig ved drømmen, men jeg vil nu nok alligevel forsøge i ny og næ.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *