Sønderborg og Sandbjerg

Efter et ærinde i Sønderborg i morges bemærkede jeg, fra vejen langs stranden, et godt stykke ude i vandet nogle relativt store fugle. Bilen blev straks parkeret og kameraet fundet frem:

Ederfugle og ukendt art i baggrunden. Rødhalset gås?

Jeg havde min bean-bag med (en lille stofpose fyldt næsten op med hvide bønner, der egner sig fortrinligt som støtte for kameraet), som blev placeret på en af de kystbeskyttende sten – og så var det ellers bare at håbe på fuglene svømmede min vej.

Ederfugl, hun, Sønderborg.

En hun kom lidt nærmere og lavede nogle mærkelige lydløse hovedkast med åbentstående næb. Nogen tid efter kom et par hanner også lidt tættere på:

Ederfugle, Sønderborg.

Der mangler lidt solstråler for rigtigt at få farverne frem, men vejret indretter sig tilsyneladende ikke efter min fritid. Gråvejr er dog slet ikke det værste – billederne får ofte et flot pastel-agtigt farveudtryk og i modsætning til solrige dage, kan man fotografere også midt på dagen. Skydækket dæmper nemlig fint de ekstreme kontraster, der ofte ødelægger billeder taget midt på dagen i høj sol.

Ederfugl, han, Sønderborg.

Billederne er croppet en hel del, rigtigt tæt på kom de aldrig. Lidt for mange hundeluftere og andet godtfolk på stranden!

Jeg valgte derfor at køre videre til Sandbjerg Sø, hvor der var en del fugle på søen. Blishøns, grågæs, lappedykkere, skalleslugere og utallige troldænder. En fiskehejre viste sig på den modsatte bred og der var fast trafik af skarve til og fra kolonien i den nordlige del af søen.

Grågæs, Sandbjerg Sø.

Et par grågæs legede tagfat under højlydt skræppen og efterfølgende blev der skruet op for charmen – den modtagende part så dog ikke synderlig interesseret ud:

Ikke dig igen…

Jeg havde fundet et sted ved bredden, hvor en del rør og grene skjulte mig en smule, men det var tydeligt fuglene udmærket var klar over min tilstedeværelse. En modig lappedykker inspicerede fotografen:

Toppet lappedykker, Sandbjerg Sø.

Næste gang vil jeg muligvis prøve at sætte et lille skjul op. Skjul er generelt en rigtig god ide – og generelt noget rigtigt bøvl. Besværligt, tungt og tidskrævende. Jeg arbejder derfor på en let og ikke for bøvlet løsning, der blandt andet involverer en hula-hopring! Er fortsat på tegnebordet, fortsættelse følger.

På vej hjemad bemærkede jeg en spætte godt i gang med at sønderhakke et træ:

Stor flagspætte, Sandbjerg.

Selv med 1/2000 er der slør i billedet – læg mærke til hvordan øjnene lukkes når der hakkes:

Der hakkes!, ekstremt crop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *