Søsyge og en enkelt søpapegøje

Bådturen fra Padstow var en urolig affære. Skipperen advarede på forhånd om en våd omgang og vi sagde heldigvis ja tak til ekstra beskyttelse i form af et ekstra lag regntøj. Vandet var roligt i havnen, men så snart vi kom ud på det åbne hav var der rigeligt med skumsprøjt og høj bølgegang. Her en af de andre to både, der stævnede ud sammen med os:

Turbåd, Padstow.

En halv times sejlads (i høj fart!) fra Padstow ligger en lille ø, “Puffin Island”. Der var dog ingen lunder at se længere – tidspunktet var nok forpasset, da ynglesæsonen er ved at være overstået. Skarver var der en del af på øen:

Skarver, Puffin Island.

Båden gyngede meget, og umuliggjorde nærmest at holde noget som helst i søgeren. Det lykkedes mig at fange en alk i flugt:

Alk, Puffin Island.

Og her et par lomvier, der overfløj båden:

Lomvier, Puffin Island.

Længere østpå langs nordkysten i jagt på delfiner eller hvaler, stødte vi på en ensom lunde i bølgerne. Jeg formåede ikke at få stillet skarpt på fuglen inden det var for sent:

Lunde, Cornwall.

Jeg formåede til gengæld at fange fuglen i søgeren på lang afstand (hvor det jo også er meget nemmere!):

Lunde, Cornwall.

Og det var sådan set det. Ingen hvaler eller delfiner, men til gengæld en meget vippende sejltur, hvor vi som familie på fire var placeret på bageste række, der suverænt fik allermest vand over sig! Jeg havde heldigvis en ekstra regnslag jeg kunne pakke kameraet godt ind i – saltvand er ikke specielt godt for den slags udstyr! Min datter blev ovenikøbet en halv time før havn søsyg og kastede op. Alt i alt var vi dog alligevel (alle sammen!) glade for turen – sikke en gyngetur i høj fart!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *