Sortænder ved Bønnerup Strand

Det meste af ugen blev tilbragt på Djursland, da min søn igen optager serie med DR. Vi boede ved Lystrup lidt nord for Århus og jeg tog i løbet af dagen på nogle småture i området. Det blev dog ikke så meget som håbet – vejret var mildest talt elendigt det meste af tiden. Sidste dag regnede det en smule mindre og jeg begav mig nordpå mod Bønnerup Strand – egentlig mest for at se på eventuelt træk og hvad der måtte være af fugle på stranden. Det var dog hverken strand- eller trækfugle, der hurtigt fangede min interesse:

Sortænder, Bønnerup Strand.

Sådan ser et typisk sortand-billede jo ud. Ligger de på vandet, ser man dem kun i kikkerten og flyver de endelig op som her, er det typisk ganske langt fra kysten. Men så fik jeg øje på dem her:

Sortænder, Bønnerup Strand.

Læg mærke til de to små sorte prikker i billedet lige under molen – to sortænder på den rigtige side af molen! Jeg begav mig så langt ud jeg kunne komme:

-..

Og fik efterfølgende lagt mig “til rette” på stenene nedenfor den fjerneste trappe. Det kan afsløres at de var spejlglatte af alger – det var en smule angstprovokerende! Men det betalte sig – for ikke ret længe efter kom et par ænder (ikke dem jeg havde spottet, de fløj selvfølgelig da jeg gik ud af molen) nærmere og nærmere:

Sortænder, Bønnerup Strand.

Fordi jeg var ganske langt fra kysten, var der liv i bølgerne:

Sortand, Bønnerup Strand.

Og en gang i mellem kommer heldet også, for mens jeg sad og drømte om et flugtskud, lettede en af fuglene pludselig:

Sortand, Bønnerup Strand.

Og meget uvant sortænder (og andre ænder) fløj den i fotografens retning:

Sortand, Bønnerup Strand.

Et andet eksemplar kom endnu nærmere og ovenikøbet mens en solstråle fik mast sig igennem skylaget:

Sortand, Bønnerup Strand.

En lille bonus blev det ovenikøbet også til. Et par knortegæs passerede ret nær min position – jeg tror mit meget mørke tøj faldt godt sammen med molens sorte sten:

Knortegæs, Bønnerup Strand.

En edderfugl svømmede nærmest ind i kameraet før den endelig opdagede “noget var galt” og flygtede. Her et par sekunder før:

Edderfugl, Bønnerup Strand.

Det hele sluttede da en lystfisker pludselig viste sig og alle fugle tog flugten. Han foreslog, efter at være kommet sig over chokket, at jeg da bare kunne blive liggende dernede på stenene mens han fiskede. Han var nok ikke fuglefotograf.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *