Splitterne ved Bøjden Nor

Et kort indlæg efter en ligeså kor tur i går aftes til Bøjden Nor. Min kone og jeg tog færgen fra Fynshav (bilen lod vi stå på Als) og gik en tur ved Bøjden Nor, hvor vi dog ikke nåede hele vejen rundt grundet tidsnød – vi havde ikke ret meget lyst til at misse den sidste færge mod Als og stå på Fyn en onsdag aften uden bil! Kameraet fik jeg ikke brugt ret meget, men en enkelt splitterne fangede min opmærksomhed, mens vi i dagens sidste lys stod og ventede på den sidste færge mod Als:

Splitterne, Bøjden Nor.

Jeg fik desværre intet billede af en fangst, men så en artsfælle på vej hjem til de tiggende unger med formentlig tobis. Her samme fugl lidt tættere på – plus crop:

Splitterne, Bøjden.

Og her et nyt dyk med klinten som baggrund:

Splitterne, Bøjden.

Her på vej op uden fangst:

Splitterne, Bøjden.

Nyt forsøg – der heller ikke resulterede i gevinst:

Splitterne, Bøjden.

Til sidst et før og efter skud af et eksemplar der kom nogenlunde tæt på lige før vi gik ombord på færgen. Solen var næsten gået ned og stod lavt bag fuglen:

Splitterne, Bøjden.

Og her efter lidt justeringer i Capture1:

Splitterne, Bøjden.

Billedet er vredet en hel del mere end vanligt gennem billedbehandlingsprogrammet – men jeg synes det fungerer ok. Udover den nærmest obligatoriske beskæring, er skyggerne løftet en smule (her skal man nemlig ikke overdrive, det giver en grim halo omkring billederne og et generelt gråt og trist indtryk) og endelig en gradueret justering af sortniveauer, farve- og hvidbalance. For meget? Måske! Døm selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *