Spredte skud fra de seneste uger – og en katastrofe?

Travlhed på job og andre undskyldninger har medført manglende tid til opdatering af siden her. En del billeder har således ligget længe og ventet på en tur igennem capture1 – vi starter dog med “katastrofen” som jeg opdagede ved en eftermiddagstur til Torup Made, hvor en enlig brushane nægtede at blive skarp i søgeren. Jeg fik vendt kameraet og konstaterede, at det meste af frontelementet var dugget til, hvilket der ikke er noget usædvanligt i ved hurtige temperaturskift. Problemet her var bare, at duggen sad indvendigt! Turen hjem i bilen resulterede i en reduktion i plamagen:

Ak og ve!

Jeg antager der muligvis er trængt fugt ind ved en af mine ture med flydeskjulet. Jeg fik straks pakket objektivet ind i en sæk og tilsat omkring et kilo ukogt ris, hvorefter det hele fik lov at stå i 1½ døgn:

Ak og ve, del 2.

Ideen er selvfølgelig at risen trækker fugten ud af objektivet. Det ser heldigvis indtil videre ud til at være lykkedes!

Og nu til nogle spredte skud fra de seneste par uger. Vi starter med en dansende hvidklire på vej over vaden ved Højer:

Hvidklire, Højer.

Som det ses fejlede lyset ikke noget den morgen. Her samme fugl i flugt, taget i liggende stilling, direkte på vadens “silt” – en frygtelig gang finkornet mudder/sand, som man ikke skal have ind i udstyret:

Hvidklire, Højer Vade.

Morgen og aftenlys giver tit næsten oversaturerede farver, især de blå nuancer kan se næsten kunstige ud. Der er dog ikke pillet ved noget! Her en lille flok ryler i flugt – læg mærke til spejlingen:

Almindelig ryler, Højer.

Samme flok så vidt jeg husker – lidt tættere på:

Almindelig ryler, Højer.

En enlig strandskade i en “negativ” komposition:

Strandskade, Højer.

En enkelt islandsk ryle kom nær – men nægtede at indtage en mere fotoegnet stilling, inden den fløj videre:

Islandsk ryle, Højer.

Her en mere almindelig ryle, rastende nær mig. Ryler er generelt tillidsfulde, så mit manglende skjul gjorde ikke noget:

Almindelig ryle, Højer.

En artsfælle i landingsøjeblikket:

Almindelig ryle, Højer.

Og her fouragerende i mudderet, tæt på nærgrænsen for objektivet:

Almindelig ryle. Højer.

Storspover var der også, men de er til gengæld meget skeptiske overfor noget “nyt” i landskabet. Her en brat opbremsning, muligvis betinget af at have fået øje på mig:

Storspove, Højer.

En rødben pudsede sig:

Rødben, Højer.

En storspove mere, croppet til smertegrænsen og med et par strandskader i baggrunden:

Storspove, Højer.

En vibe på højkant:

Vibe, Højer.

Samme fugl i profil, i rolig gang forbi min position:

Vibe, Højer.

Slut fra Højer. En enkelt skud fra Henne-området, hvor jeg tilbragte et par dage på kursus. En enkelt kort spadseretur en morgenstund kunne det blive til. Det kom der kun et enkelt billede ud af i form af denne unge fasan:

Fasan, Henne.

Ved Bundsø, var der som skrevet i forrige indlæg drama i form af et par fiskehejrer i kamp. Her den angribende part, netop som der lettes og flyves i retning mod en artsfælle, der nok var kommet for nær:

Fiskehejre, Bundsø.

På lang afstand fik jeg en serie billeder af en ret så brutalt udseende kamp:

Fiskehejrer, Bundsø.
Fiskehejrer, Bundsø.
Fiskehejrer, Bundsø.

Her en lille video sammensat af flere “bursts”, først i normal hastighed og derefter i slow. Der blev ikke lagt vingerne i mellem og på et tidspunkt så det ud til den ene fugl var ved at drukne.

Vi slutter ved Ballum, som egentlig var lidt af et flop grundet hård blæst, der bevirkede alt for høj vandstand. En ung havørn fløj pludselig ind og samlede en død and op fra Bredeå, ret tæt på slusen:

Havørn, Ballum.

Og så kiksede mit kamera minsandten totalt og sprang pludselig fra fuglen til vandet foran:

Kamerakiks!

Ret typisk det lige skulle ske der! Her nogle sekunder senere da jeg endelig havde fået fumlet mig frem til korrekt fokus igen – det blev ikke nemmere af liggende stilling, delvist i vand og med fuglen nærmest bag mig:

Havørn med død and, Ballum.

Og her lidt hårdere beskåret. Modlyset hjælper ikke ligefrem:

Havørn, Ballum.

En noget ældre artsfælle – og en forfjamsket ryle:

David og Goliat, Ballum.

Jeg satser på en lille tur til muligvis Nordals for at se lidt rovfugletræk. Det plejer dog ikke at være særlig fotoegnet. Vi får se.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *